Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου και βοηθός του στον Ερυθρό Αστέρα, Βασίλης Γεραγωτέλλης, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ σχετικά με την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σημερινό (10/9) φιλικό με τον Ολυμπιακό: «Εμείς θα έχουμε την απουσία του Νέντοβιτς και του Τεόντοσιτς. Έχουμε ένα ρόστερ 16 παικτών και λείπουν οι 2. Είναι ματς που θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Είναι το πιο δυνατό φιλικό μας, το τέταρτο. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πολλές απουσίες, αλλά εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν το δυνατότερο φιλικό που έχουμε δώσει έως τώρα. Είναι το μοναδικό φιλικό που θα δώσουμε με ομάδα EuroLeague έχρι την έναρξη της σεζόν.

Για ‘μας είναι ένα τεστ στο οποίο θέλουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε. Προσπαθούμε να “χτίσουμε” μια καινούργια ομάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή. Κρατήσαμε έναν σημαντικό “κορμό” σε σχέση με πέρυσι, αλλά φέραμε και παίκτες πρωταγωνιστές και πολύ έμπειρους απ’ την EuroLeague. Προσπαθούμε αυτήν τη στιγμή να φτιάξουμε αυτό το σύνολο για να είναι όσο πιο έτοιμο γίνεται».

Για την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ: «Ουσιαστικά μάς απασχόλησε το καλοκαίρι όταν “χτίζαμε” το ρόστερ. Από ‘κει και πέρα, απ’ τη στιγμή που δε βρέθηκε η “χρυσή τομή” να έρθει σε εμάς, είτε κανονικά είτε ως δανεικός, δε μας έχει ξαναπασχολήσει το θέμα. Θεωρούμε πως είναι κάτι το οποίο αν συνέβαινε θα ήταν μια επιπλέον προσθήκη και επιλογή. Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου αυτήν τη στιγμή, προσπαθούμε να φτιάξουμε την ομάδα να είναι έτοιμη χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας καθόλου το θέμα Πετρούσεφ».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Καταρχάς, εγώ το βλέπω με χαρά. Μ’ αρέσει να βλέπω ότι οι ομάδες επενδύουν με χρήματα στο να πάρουν όσο το δυνατόν καλύτερους παίκτες γίνεται έτσι ώστε να φτάσουν ακόμα ψηλότερα. Και οι δύο ομάδες είναι ήδη σε πολύ ψηλό επίπεδο και με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος φαίνεται πως θα τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς. Ο Παναθηναϊκός μετά την περσινή χρονιά έχει το δύσκολο έργο τού να κάνει το repeat. Ο Ολυμπιακός κρατάει τους στόχους του με τον ίδιον τρόπο, επενδύοντας και φέρνοντας παίκτες υψηλής αξίας, χρηματικής και μπασκετικής. Για ‘μένα, μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό. Υπήρχαν κάποιες περίοδοι που ήταν στενάχωρο ότι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα δεν ήταν στο επίπεδο να ανταγωνιστούν τα μπάτζετ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομάδων. Τώρα φαίνεται ότι και οι δύο είναι πιο ψηλά και αυτό είναι καλό για όλους μας. Όλοι τούς θεωρούν φαβορί, θεωρούνται μέσα στις 5-6 ομάδες που θα διεκδικήσουν την Ευρωλίγκα φέτος».

Για την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν: «Δε θεωρώ ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Πέρυσι είδαμε την πιο ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα Ευρωλίγκα όλων των εποχών νομίζω. Πιστεύω ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος. Όλα τα ματς θα έχουν σημασία, οι θέσεις για το πλεονέκτημα έδρας και την επόμενη φάση θα κριθούν στις ισοβαθμίες και τις διαφορές. Και για τις ομάδες το ίδιο. Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι φέτος τα μεγάλα κλαμπ της Ευρωλίγκας.

Για παράδειγμα, θα ήθελα να δω πώς θα είναι φέτος η Εφές, η οποία δεν ήταν τόσο ψηλά πέρυσι. Θα ήθελα να δω το Μιλάνο που έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και δε μπόρεσε να κάνει πέρυσι κάτι καλό. Ταυτόχρονα, οι κλασικές δυνατές ομάδες, πέρα απ’ τις δικές μας, όπως η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μονακό. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Αν δεν ξεκινήσουν οι αγώνες και δε δούμε συγκεκριμένα δείγματα των ομάδων, δε μπορούμε να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα. Για ‘μένα, πάντα ο κανόνας είναι ότι, πιθανότατα, μια ομάδα απ’ αυτές που θεωρούμε πολύ ψηλά δε θα βρίσκεται εκεί και μια ομάδα απ’ αυτές που θεωρούμε ότι δε θα βρίσκεται ψηλά, θα είναι».

Για τη Basket League της νέας σεζόν: «Νομίζω ότι παρουσιάζει μεγάλη ισορροπία. Φαίνεται ότι κάποιες ομάδες έχουν χάσει μερική απ’ τη δυναμικότητά τους και κάποιες άλλες που ήταν λιγότερο δυνατές έροχνται πιο ψηλά. Φαίνεται ότι θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά εύχομαι ιδιαίτερα καλή τύχη στον ΠΑΟΚ, γιατί εκεί φέτος στο επιτελείο είναι ένας αγαπημένος μου φίλος, ο Στέλιος Καλύβας, και θέλω να δω πραγματικά τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει όσο καλύτερα γίνεται».

Για τη βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη: «Ήταν πάρα πολύ μεγάλη μου χαρά και τιμή που καλέστηκα σε αυτό το event. Είχα τον Γιώργο τα 4 χρόνια μου στον Ολυμπιακό. Για ‘μένα, η μοναδικότητα του φαινόμενου Πρίντεζης έγκειται στο ότι, ενώ ήταν αγαπητός και “δεμένος” τόσο πολύ με τον Ολυμπιακό, ταυτόχρονα είχε τον σεβασμό και την αποδοχή απ’ όλους τους άλλους. Αυτό είναι κάτι μοναδικό, δε θυμάμαι κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Ο Γιώργος κατάφερε όλα τα χρόνια να είναι αγαπητός σχεδόν το ίδιο από όλους και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο παράδειγμα για όλους, το πώς μπορούμε να κρατήσουμε μια στάση τέτοια ώστε ακόμα και οι αντίπαλοί μας να παραδέχονται την αξία μας».

Για το χιούμορ του Γιώργου Πρίντεζη: «Για ‘μένα, εκτός απ’ το μεγάλο του ταλέντο, θυμάμαι ιδιαίτερα την ικανότητά του να ισορροπεί τα πράγματα μέσα στην ομάδα. Όταν υπήρχε μια πίεση στην ομάδα, ο Γιώργος με το χιούμορ του, τη στάση αυτήν που είχε, μπορούσε και το απέβαλλε απ’ όλους».

Για τη στιγμή που θυμάται με τον Γιώργο Πρίντεζη: «Εκτός απ’ αυτά τα 4 χρόνια στον Ολυμπιακό, τον είχα και άλλα 4 στην Εθνική. Υπάρχουν πάρα πολλά. Ένα που θυμάμαι είναι από εκεί. Εγώ με τον Γιώργο εκτός απ’ το μπασκετικό κομμάτι, μας αρέσει να κάνουμε την πλάκα μας. Κάναμε προετοιμασία με την Εθνική, στην οποία εγώ του είχα κάνει 2-3 πειράγματα και τον “προκαλούσα”, αλλά αυτός ήταν ήσυχος και δεν αντιδρούσε. Κάποια στιγμή πάμε να παίξουμε στο “Ακρόπολις”. Τότε ο γυμναστής της ομάδας, ο Γιάννης Μεριχωβίτης, είχε υποχρεώσεις με την ομάδα του στην Ισπανία και έπρεπε να φύγει. Έτσι, εγώ ήμουν στο ΟΑΚΑ αυτός που έκανε το ζέσταμα στην ομάδα. Ο Γιώργος λοιπόν είχε βάλει στη κερκίδα κάποιον και άρχιζε και μου φώναζε. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανση δε φώναζε κανείς τίποτα και σε κανέναν, όμως ακουγόταν κάποιος που φώναζε μόνο για ‘μένα. Έλεγε “Γεραγωτέλλη, είσαι για το ΝΒΑ! Γεραγωτέλλη, είσαι ο κορυφαίος όλων!”. Είχαμε όλοι “σκάσει” στα γέλια. Χαρακτηριστικό αυτού ήταν ότι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ήταν μια ζωή σοβαρός και δεν τον έχω δει ποτέ σε ζέσταμα οποιουδήποτε αγώνα να μην είναι σοβαρός, έτρεχε και είχε “σκάσει” στα γέλια. Αυτό ήταν ένα περιστατικό που δίνει να καταλάβεις τι σημαίνει “Γιώργος Πρίντεζης”».