Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέσιτς: «Το σερβικό μπάσκετ οδεύει προς τον πάτο, όπως έγινε και με την Κροατία»

Πέσιτς: «Το σερβικό μπάσκετ οδεύει προς τον πάτο, όπως έγινε και με την Κροατία»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ανέφερε ότι το σερβικό μπάσκετ θα έχει αντίστοιχη πορεία με το κροατικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα «πιάσει πάτο».

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς έδωσε συνέντευξη σε μέσο της Κροατίας, στην οποία αναφέρθηκε στο σερβικό μπάσκετ, στην Team USA του 1992 και στον Νίκολα Γιόκιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Σερβίας Σβέτισλαβ Πέσιτς σημείωσε ότι το μπάσκετ της χώρας θα φτάσει στον πάτο, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Κροατίας: «Συχνά προειδοποιούσα τους ανθρώπους στη Σερβία ότι είμαστε στο δρόμο για να φτάσουμε την Κροατία στο μπάσκετ. Και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να φτάσουμε στον πάτο.

Αν κάτι δεν αλλάξει στη σκέψη των ανθρώπων που ηγούνται του σερβικού μπάσκετ και φέρουν την ευθύνη, θα είμαστε χαρούμενοι αν προκρινόμαστε στα EuroBasket και στα MundoBasket. Πρέπει να ξεχάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στον κόσμο δεν αρέσει αυτό. Για αυτό δεν είναι έκπληξη ότι ποτέ δεν ενσωματώθηκα πλήρως στο σερβικό μπάσκετ» υπογράμμισε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Τι είπε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς για την Team USA του 2024

Ερωτηθείς για το αν η Team USA του 2024 πλησιάζει την ομάδα του 1992, εξήγησε ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει και ότι κανείς δεν μπορεί να λέει ότι η κορυφαία στιγμή στο άθλημα σημειώθηκε πριν από 32 χρόνια: «Είμαστε ισχυρότεροι από τότε. Και όταν λέω είμαστε, εννοώ τις εθνικής ομάδες της Ευρώπης. Το 1992, ήμουν προπονητής της Γερμανίας. Δεν μπορείς να πεις με ευκολία ότι οι ΗΠΑ είχαν καλύτερη ομάδα τότε, σε σύγκριση με φέτος. Ήταν καλή, ήταν σπουδαία, αλλά και οι εποχές ήταν διαφορετικές.

Όπως έχω πει, το άθλημα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από τότε, κυρίως σε χώρες εκτός Αμερικής. Νομίζω ότι θα ήταν κακό, ακόμη και καταστροφικό, να πούμε ότι το καλύτερο πράγμα στο μπάσκετ ήταν πριν από 30 χρόνια. Έχουμε 2024, πώς μπορεί το καλύτερο πράγμα να έχει συμβεί 32 χρόνια πριν», υπογράμμισε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο Πέσιτς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Νίκολα Γιόκιτς, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο αθλητή που έχει προπονήσει στην καριέρα του: «Ο κορυφαίος είναι ο Νίκολα. Ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή και ο καλύτερος που έχω προπονήσει. Πριν από εκείνον ήταν ο Κούκοτς και ο Μποντιρόγκα».

Only in

O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024