Την τελευταία της προσθήκη – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – για αυτή τη μεταγραφική περίοδο ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Ο Φραντζί Πιερό υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια με την Ένωση και θα καλύψει το κενό που υπήρχε στην επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φράνζι Πιερό από τη Μακάμπι Χάιφα. Ο διεθνής επιθετικός από την Αϊτή υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Φράνζι Πιερό γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1995, στην πόλη Καπ-Αϊτιέν της Αϊτής. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε παράλληλα και με το μπάσκετ, μέχρι να επιλέξει τελικά να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο.

Αγωνίστηκε στους Seacoast United Phantoms, στους Huskies του Northeastern University, στο οποίο και φοίτησε, στους Chanticleers του Coastal Carolina University, στη Reading United AC και στους Colorado Rapids.

Τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε να κάνει το βήμα στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μουσκρόν, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε 40 συμμετοχές τη σεζόν 2018-19, σκοράροντας 9 φορές (4 ασίστ). Με την ολοκλήρωση της χρονιάς πήρε μεταγραφή στην Γκινγκάμπ, με την οποία την επόμενη τριετία αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια (28 γκολ, 6 ασίστ).

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μακάμπι Χάιφα, στην οποία πήρε μεταγραφή τον Ιούλιο του 2022 και οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές από την αρχή. Εκείνο το καλοκαίρι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Champions League με 5 γκολ. Συνολικά με τη φανέλα της Μακάμπι αγωνίστηκε σε 106 ματς (43 γκολ, 18 ασίστ), κατακτώντας το Πρωτάθλημα το 2023 και το Σούπερ Καπ το 2024.

Ο Πιερό είναι, επίσης, διεθνής με την εθνική ομάδα της Αϊτής, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2018 και έως σήμερα μετρά 30 συμμετοχές, 21 γκολ και 3 ασίστ.

Φράνζι, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».