Με τα καλύτερα λόγια για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε ο Ιβάν Ράκιτιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της Ισπανίας.

Οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στην Σεβίλλη τη σεζόν 2022-2023 και ο 36χρονος Κροάτης μέσος της Χάιντουκ, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «El Pelotazo» και στο Canal Sur Radio, τόνισε ότι είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Βάσκος προπονητής ανέτρεψε τη δυσάρεστη κατάσταση που υπήρχε στους Σεβιλλιάνους της σεζόν 2022-23, οδηγώντας τους τελικά στην κατάκτηση του UEFA Europa League στη Βουδαπέστη, το τελευταίο τρόπαιο του Ράκιτιτς. Κάτι για το οποίο είναι πολύ ευγνώμων ο Κροάτης παίκτης:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ από εμένα. Σαφώς. Ως προπονητής, άνθρωπος και ως μάγος. Έφτασε και μας δημιούργησε μια κατάσταση καθημερινής απόλαυσης. Όταν πήγαινες στους αγώνες ένιωθες τον φόβο των άλλων ομάδων. Το έχει πετύχει με τον τρόπο του και με τον χαρακτήρα του. Είμαι ο  μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ και γι’ αυτό παρακολουθώ και τον Ολυμπιακό», τόνισε.

Στην ίδια συνέντευξη «απάντησε» στα λόγια του Κίκε Σάντσες Φλόρες για εκείνον, όταν ο Ισπανός προπονητής αποχώρησε από τη Σεβίλλη, εξηγώντας ότι έφυγε από την ισπανική ομάδα, λόγω έλλειψης συνεννόησης με τον προπονητή του:

«Δεν είναι ότι άντεχα ή όχι με την κατάσταση, αλλά εγώ δεν συμφωνούσα με τα πράγματα που συνέβαιναν. Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου, αλλά τη Σεβίλλη. Δεν συμφωνούσα με το πώς γίνονταν τα πράγματα. Δεν είναι απόφαση για μένα. Αν είναι για τη Σεβίλλη, θα αντέξω ό,τι χρειαστεί. Λες και μου το έλεγε η γυναίκα μου η Ράκελ, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αν υπάρχει κάποιος που το βλέπει διαφορετικά, πολύ διαφορετικό από εμένα, τότε δεν συμφωνώ. Έμεινα άφωνος από τα λόγια του Κίκε Σάντσες Φλόρες, πολύ έκπληκτος. Δεν μου άρεσε καθόλου, γι’ αυτό πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση», είπε και συνέχισε:

«Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει στη Σεβίλλη σε δεκαπέντε μήνες. Αν ήταν βιντεοπαιχνίδι, κανείς δεν θα το πίστευε. Είναι κρίμα. Νομίζω ότι όλοι όσοι αγαπάμε τη Σεβίλλη, όλοι όσοι κάναμε αυτή τη βόλτα στην πόλη, βλέπουμε τόση υπερηφάνεια και τόση αγάπη και, πάνω απ’ όλα. Αλλά είμαι σίγουρος, είμαι σε επαφή με ανθρώπους από την ομάδα και πιστεύω ότι η Σεβίλλη θα τα καταφέρει. Εμπιστεύομαι τον προπονητή, τους παίκτες και τον κόσμο μου και τους οπαδούς μας», εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους λόγους της αποχώρησής του από τη Σαουδική Αραβία, όπου υπέγραψε τον περασμένο Ιανουάριο μετά την αποχώρησή του από τη Σεβίλλη. Ο Ράκιτιτς έφυγε από τη Μέση Ανατολή για να παίξει η Κροατία, η χώρα του, για τον σύλλογο που πάντα ακολουθούσε, τη Χάιντουκ Σπλιτ του Τζενάρο Γκατούζο:

«Ήταν μια απόφαση από καρδιάς. Για τον κόσμο. Αλλά κυρίως οφείλεται στη γυναίκα μου Ράκελ. Μου είπε ότι θα ήθελε πολύ να πάμε στο Σπλιτ και, από εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ ξεκάθαρο για εκείνη. Δεν είναι τίποτα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά για περηφάνια που μπορώ να παίξω στη χώρα μου και μπορώ να δείξω στην οικογένειά μου πώς είναι η Κροατία. Δεν σχεδίαζα να αποσυρθώ εκεί. Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα αποσυρθεί στη Σεβίλλη.»