Στο Δουβλίνο βρίσκεται από χτες (9/9) η Εθνική Ελλάδος, όπου αντιμετωπίζει την Ιρλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου, στο League B του Nations League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της κόντρα στη Φινλανδία, στο «Γ. Καραϊσκάκης», θέλει να κάνει το «2 στα 2» στο ξεκίνημα τις διοργάνωσεις και να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου της.

«Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σαν Εθνική δεν έχουμε δικαίωμα να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο» είπε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιοβάνοβιτς, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.

Στα αγωνιστικά, δυνατή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα βάζει και ο Χρήστος Τζόλης, με την Εθνική να θέλει να πάρει τη νίκη στο Δουβλίνο εκεί όπου έχει επικρατήσει τρεις φορές σε ισάριθμες επισκέψεις της κατά το παρελθόν. Την ίδια ώρα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές, με τους Σιώπη και Κωνσταντέλια να διεκδικούν φανέλα βασικού αντί των Μπουχαλάκη και Χατζηγιοβάνη.

Από την πλευρά τους οι Ιρλανδοί προέρχονται από ήττα με 0-2 από την Αγγλία και γνωρίζουν πολύ καλά πως αν θέλουν να έχουν ελπίδες για κάτι καλό σε αυτό τον όμιλο, δεν έχουν περιθώρια για δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα. Η Εθνική είναι βέβαια το φαβορί και μένει να το αποδείξει και στο γήπεδο δίνοντας συνέχεια στο καλό ποδαρικό του περασμένου Σαββάτου στο Φάληρο.

Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 40.000 Ιρλανδοί ενώ θα υπάρξουν και περίπου 400 Έλληνες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της γαλανόλευκης.

Η αποστολή της Εθνικής: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Ρότα, Ντόη, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος, Σιώπης, Ιωαννίδης, Πέλκας, Ζαφείρης, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης και Δουβίκας.