Την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της με την απόκτηση του Νορβηγού περιφερειακού, Μάριο Μάτιτς  ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Όλα μάλιστα δείχνουν ότι ο 30χρονος Μάτιτς είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της «Ένωσης».

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μάριο Μάτιτς. Ο 30χρονος (23/07/1994) διεθνής Νορβηγός περιφερειακός, ύψους 1,90 μ., υπέγραψε το συμβόλαιό του και εντάσσεται στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ.

Ο Μάριο Μάτιτς έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες στο Πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Την τετραετία 2012-2016 φόρεσε τη φανέλα της IL Runar, με την οποία αγωνίστηκε και στο Challenge Cup της περιόδου 2012-13. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην FyllingenBergen, με την οποία επίσης αγωνίστηκε στο Challenge Cup (2017-18), ενώ το 2019 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του φορώντας τη φανέλα της OIF Arendal. Με την OIF Arendal έχει αγωνιστεί στο EHF European Cup και στο EHF European League.

Μάριο, καλώς ήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

Όσα δήλωσε ο Μάτιτς μετά την ανακοίνωση:

-Μάριο, καλώς ήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ! Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στην ΑΕΚ. Ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το μεγάλο κλαμπ».

-Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ;

«Γνωρίζω πολλά για την ΑΕΚ, καθώς είμαι μπασκετικός οπαδός και τη θυμάμαι από μικρός! Επίσης, έχω μιλήσει με τον πρώην συμπαίκτη μου, Λαρς Γιάκομπσεν, που έπαιξε στην ΑΕΚ πριν από κάποια χρόνια και μου είπε πολύ όμορφες ιστορίες για τον καιρό που ήταν εδώ».

-Ποιους στόχους θέτεις;

«Οι στόχοι μου για αυτή τη σεζόν, είναι να κατακτήσουμε τρόπαια. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

-Το μήνυμα σου προς τον κόσμο, ποιο είναι;

«Ανυπομονώ να παίξω γι’ αυτούς τους οπαδούς, πραγματικά! Το κίνητρό μου είναι τεράστιο για να αγωνιστώ με την ΑΕΚ».