«Είναι στο νοσοκομείο σήμερα», δήλωσε η δικηγόρος του Ντομινίκ Πελικό, του 71χρονου που με τις πράξεις του, έχει σοκάρει ολόκληρη την Γαλλία.

Πρόκειται για τον άντρα που δικάζεται με την κατηγορία ότι νάρκωνε και βίαζε την γυναίκα του Ζιζέλ Πελικό μαζί με άλλους άντρες που «ψάρευε» από το διαδίκτυο.

Μπροστά σε αυτή την ανακοίνωση, ότι ο Πελικό είναι άρρωστος, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε ιατροδικαστική εξέταση της υγείας του κατηγορουμένου και επανέλαβε ότι μπορεί να ζητήσει την αναστολή της δίκης «μέχρι να βελτιωθεί η κατάστασή του».

«Δεν θα είχε νόημα να συνεχίσουμε χωρίς την παρουσία του, διότι μια ποινική δίκη δεν διεξάγεται χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν προσπαθεί να αποφύγει την δίκη ο Πελικό» λέει η δικηγόρος του

Ο Ντομινίκ Πελικό επρόκειτο να καταθέσει αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά ο δικαστής του ζήτησε να υποβληθεί πρώτα σε ιατρικές εξετάσεις.

«Ο Πελικό δεν προσπαθεί να αποφύγει τη δίκη και δεν θα το πράξει», τόνισε η δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι ο πελάτης της άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης της ουροδόχου κύστης ή κολικού την Παρασκευή.

Ο 71χρονος συνταξιούχος Ντομινίκ Πελικό αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Ντομινίκ Πελικό, φαινόταν πολύ αδύναμος όταν μπήκε στο θεωρείο του, βοηθούμενος από το μπαστούνι του και επίσης ακουμπισμένος στο παράθυρο. Ο δικηγόρος του είχε αναφέρει ότι υπέφερε από εντερικούς πόνους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμφώνησε τότε, με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών διαδίκων, να απαλλαγεί από την ακροαματική διαδικασία και να εξεταστεί.

Ωστόσο η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις ειδικών, ψυχιάτρων και ψυχολόγων.

Τι ζήτησε η Ζιζέλ Πελικό από τους δικαστές

Η πρώην σύζυγός του Ζιζέλ Πελικό, εξέφρασε πάντως χθες Δευτέρα τη λύπη της για την απόφαση αυτή, καθώς θα ήθελε να είναι παρών ο Ντομινίκ Πελικό στις αναλύσεις των εμπειρογνωμόνων, ψυχολόγων και ψυχιάτρων, οι οποίοι περιέγραψαν έναν άνθρωπο με «δύο όψεις», τόσο ως προς την προσωπικότητά του όσο και ως προς τις σεξουαλικές του έλξεις.

Η Ζιζέλ Πελικό ζήτησε επίσης, μέσω των δικηγόρων της η δίκη να συνεχιστεί μόνο με την παρουσία του βασικού κατηγορουμένου: «Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τα παιδιά του, τα οποία δεν έχουν ακόμη καταθέσει», δήλωσε ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό.

Με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από τα παραπάνω, η δίκη δεν αποκλείεται να διακοπεί, έως ότου ξεπεράσει το όποιο πρόβλημα στην υγεία του -αν υπάρχει- ο Ντομινίκ Πελικό.