Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νεαρή στραγγάλισε 23χρονο και ζούσε με το πτώμα του – Τρία χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε τη Γαλλία

Νεαρή στραγγάλισε 23χρονο και ζούσε με το πτώμα του – Τρία χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε τη Γαλλία

Τον μαχαίρωσε στην κοιλιά, τον στραγγάλισε με ζώνη, τον έβαλε σε σακούλες και τον έκλεψε - Ξεκίνησε η δίκη της 20χρονης, σήμερα, Camille - «Ήταν το κορόιδο μου» είχε παραδεχθεί με απόλυτη ψυχρότητα

Πριν από τρία χρόνια, όταν ήταν 18 χρονών, δολοφόνησε έναν 23χρονο άνδρα, τον Théo Decouchant, τον οποίο θεωρούσε υποχείριό της. Τον μαχαίρωσε, τον στραγγάλισε και στη συνέχεια έβαλε το άψυχο σώμα του σε σακούλες που τις έκρυψε στο σπίτι της. Επρόκειτο για μία δολοφονία που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη Γαλλία, τόσο για τη σκληρότητα που επέδειξε η Camille, όσο και για το νεαρό της ηλικίας της.

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη της 20χρονης Camille Anguenot, η οποία θα δικαστεί στο δικαστήριο της Οτ-Σον στην ανατολική Γαλλία για τη δολοφονία του Théo Decouchant το 2021.

Η κατηγορούμενη, η οποία κατά τη στιγμή των γεγονότων ήταν μόλις 18 ετών, παραδέχθηκε με ψυχρότητα, σύμφωνα με τους ανακριτές, ότι σκότωσε αυτόν τον νεαρό άνδρα, 23 ετών τότε, ο οποίος περιγραφόταν ως «ντροπαλός», «προσεκτικός» και «εσωστρεφής», «όχι πολύ άνετος με τις γυναίκες», τον οποίο θεωρούσε υποχείριό της.

Αυτή είναι η 20χρονη Camille Anguenot, που δολοφόνησε τον 23χρονο -τότε- Théo Decouchant

Η Αnguenot αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών για «ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή και απάτη». Η ετυμηγορία αναμένεται την Παρασκευή (13/09).

Η γνωριμία, η δολοφονία και η… ωμή παραδοχή

Οι δύο νεαροί είχαν γνωριστεί σε νυχτερινό μαγαζί στα μέσα Νοεμβρίου του 2021. Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου η νεαρή γυναίκα προσκάλεσε τον Théo Decouchant στο σπίτι της, οπότε και σημειώθηκε το φρικτό έγκλημα.

Η μητέρα του νεαρού, ανησυχώντας καθώς δεν είχε νέα του, δήλωσε την εξαφάνισή του και η αδελφή του μίλησε στην Camille Anguenot. Εκείνη είπε ότι είχε φύγει την επόμενη ημέρα «για να πάει στη δουλειά» και προσφέρθηκε να κοινοποιήσει την καταζητούμενη αγγελία του νεαρού στο Facebook.

Αλλά λίγες ημέρες αργότερα, οι ερευνητές βρήκαν το πτώμα του στο διαμέρισμα της νεαρής γυναίκας. Ήταν κρυμμένο σε ένα ντουλάπι στο σαλόνι, τυλιγμένο σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη.

Το πτώμα του βρέθηκε σε σακούλες στο σπίτι της – «Ήταν το κορόιδο μου»

Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε αμέσως ότι σκότωσε τον Theo. Εξήγησε ότι την είχε χαϊδέψει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι τον γρονθοκόπησε όταν αυτός επέμεινε.

«Ταραγμένη», σύμφωνα με την εκδοχή της, άρπαξε τότε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά, προτού πάει στην κρεβατοκάμαρά της ώστε να πάρει μια ζώνη για να τον στραγγαλίσει μέχρι θανάτου.

Στη συνέχεια, η Camille Anguenot χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα του θύματός της για αρκετές ημέρες και το αυτοκίνητό του για να πάει σε έναν χορό και να συναντήσει έναν φίλο στο Μπορντό, παρόλο που δεν είχε άδεια οδήγησης.

Υπό αστυνομική κράτηση, παραδέχτηκε ότι θεωρούσε τον Théo Decouchant ως το «κορόιδό» της. Ομολόγησε, επίσης, ότι συνήθιζε να χρησιμοποιεί αγόρια για να παίρνει χρήματα ή για να μετακινείται.

Τον σκότωσε και συνέχισε μια φυσιολογική ζωή – Η δολοφονία που σόκαρε τη Γαλλία

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Christophe Bernard, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο του εκ προμελέτης φόνου. «Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονία: ήταν αποφασισμένη να πάρει ένα αυτοκίνητο, το οποίο πολλοί της αρνήθηκαν, ώστε να πάει να συναντήσει έναν νέο φίλο, και ήταν πολύ καλά οργανωμένη για να κρύψει το γεγονός ότι είχε σκοτώσει τον Theo», είπε.

«Η οικογένεια περιμένει την αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα τη μάθουμε, γιατί η Camille Anguenot, με τη διαστροφή της, λέει ψέματα σε όλους», τόνισε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «La voix du Nord». Οι ανακριτές του τμήματος ποινικών ερευνών εξεπλάγησαν από «την ακραία αποστασιοποίηση που επέδειξε αυτή η νεαρή γυναίκα, ηλικίας μόλις 18 ετών, σε σχέση με τα γεγονότα, και ιδίως από την ικανότητά της να συνεχίσει να ζει μια φυσιολογική ζωή».

«Σύγχυση» και στις ψυχιατρικές γνωματεύσεις

Για την υπόθεση συντάχθηκαν δύο αντίθετες ψυχιατρικές γνωματεύσεις: η μία προσδιόριζε μια «ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα», αλλά καμία διαταραχή κρίσης κατά τη στιγμή του εγκλήματος, ενώ η άλλη περιέγραφε «χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας» που μπορεί να οδήγησαν σε «διαταραχή της ικανότητας κρίσης».

«Μετά από τρία χρόνια στη φυλακή, έχει ωριμάσει», είπε η δικηγόρος της Camille, Catherine Bresson. «Υπήρξε μια πραγματική εξέλιξη εκ μέρους της και μια συνειδητοποίηση, τόσο της συμπεριφοράς της την εποχή των γεγονότων όσο και της σοβαρότητάς τους», ανέφερε.

Only in

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι έξι της τελικής ευθείας – Η μάχη των υπογραφών και τα μηνύματα

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές. Αναμένεται η επίσημη ανακήρυξή τους από την ΕΔΕΚΑΠ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024