Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην σύντροφος και δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου από την Ουγκάντα, Rebecca Cheptegei.

O δράστης ονόματι Dickson Ndiema περίμενε την Cheptegei στην αυλή του σπιτιού της και όταν εμφανίστηκε μπροστά του, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα μετά από 5 ημέρες νοσηλείας να υποκύψει στα σοβαρά εγκαύματά της.

Εγκαύματα όμως είχε υποστεί και ο Ndiema, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με την Cheptegei και τελικά πέθανε εχθές, το βράδυ της Δευτέρας (9/9), σύμφωνα με το the-star.co.ke.

Η Cheptegei υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό άνω του 80 τοις εκατό, ενώ ο Ndiema υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό άνω του 30 τοις εκατό.

Ο πατέρας της Cheptegei μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε δηλώσει ότι ο Ndiema ήταν φίλος με την κόρη του και εκείνη τον εμπιστευόταν.

«Τσακώθηκαν πρόσφατα… εκείνος είχε μπει κρυφά στην αυλή της και την περίμενε με 5 λίτρα βενζίνης. Όταν η Rebecca εμφανίστηκε την περιέλουσε αμέσως και της έβαλε φωτιά», υποστήριξε ο ίδιος.

«Η κόρη μου κάλεσε σε βοήθεια ζητώντας από την αδελφή της που βρισκόταν στο σπίτι να φέρει μια κουβέρτα για να σβήσει τη φωτιά, αλλά ο ύποπτος που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι την έδιωξε και η Rebecca κάηκε», κατέληξε ο πατέρας του θύματος.

Ο Dickson Ndiema

Η κηδεία της Rebecca Cheptegei θα γίνει το Σάββατο στην Ουγκάντα.

Η οικογένειά της με επικεφαλής τον πατέρα της Mzee Joseph Cheptegei επιβεβαίωσε ότι η εκλιπούσα ήταν μέλος των Λαϊκών Δυνάμεων Άμυνας της Ουγκάντα (UPDF) και ως εκ τούτου, θα αναπαυθεί με πλήρεις στρατιωτικές τιμές.

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Rebecca Cheptegei είχε πάρει μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπου τερμάτισε στην 44η θέση.

Η Rebecca Cheptegei

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προκρίθηκε για το Ολυμπιακό της ντεμπούτο στο μαραθώνιο αφού έκανε ατομικό ρεκόρ 2.22.47 στο μαραθώνιο του Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο του 2022.

Επίσης, τερμάτισε 14η στον μαραθώνιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.