Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη διαμόρφωσης μίας συνεκτικής πρότασης διακυβέρνησης έκανε λόγο ο Δημήτρης Μάντζιος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινοβουλευτικών συμμαχιών.

Συμπράξεις

«Θα είμαστε σαν ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσης αναπληρώνοντας το κενό στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υποτιμώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν σοβαρή δουλειά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση, υπάρχουν περιθώρια κοινοβουλευτικών συμπράξεων και συνεργειών, υπάρχουν πεδία συναινέσεων που πρέπει να προσεγγίζονται χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες», σημείωσε.

«Ο λαός δεν εγκρίνει την πολιτική της ΝΔ, υπάρχουν αντίθετες φωνές»

«Ο λαός δεν εγκρίνει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αυτό έδειξε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο ΠΑΣΟΚ θέλαμε μεγαλύτερο ποσοστό, ήμασταν η μόνη δύναμη που αύξησε τα ποσοστά της, σίγουρα δεν μας αρκεί, οφείλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το σημερινό. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας, δεν είναι εδώ για να διαμαρτύρεται, χρειαζόμαστε εξισορρόπηση εξουσίας σήμερα για να μην νιώθει ανεξέλεγκτη η κυβέρνηση, υπάρχουν αντίθετες φωνές που προκαλούν πλήγματα στην κυβέρνηση όπως πχ με την ακρίβεια. Αν μειώναμε τον ΦΠΑ σε βασικά είδη θα βελτιωνόταν η ζωή των πολιτών, το ερώτημα είναι γιατί δεν φτάνει η αντίθετη φωνή στην κοινωνία», επεσήμανε.

«Πληγώσαμε αλλά το ΠΑΣΟΚ κράτησε δυνάμεις»

«Είμαστε υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, πρέπει να είμαστε πιο συνεκτικοί στις απόψεις μας για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ παρά την οικονομική κρίση και τα μνημόνια κράτησε δυνάμεις σε συνδικάτα και αυτοδιοίκηση, πρέπει να ξανασυναντήσουμε τους ανθρώπους που αισθάνονται αποκομμένοι από μία οικονομία που δουλεύει για τους λίγους, δεν θεωρώ πως έχουμε αποκοπεί οριστικά από ορισμένα κοινωνικά τμήματα. Σίγουρα πλήγωσαν ορισμένες συμπεριφορές και οι επώδυνες και δύσκολες αποφάσεις για μικρομεσαίους που πήραμε μέσα στην οικονομική κρίση», σημείωσε.

«Διαφωνώ που τέθηκε θέμα ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές»

«Για το θέμα ηγεσίας διαφωνώ που τέθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, οι βίαιες αλλαγές και οι βιαστικές αποφάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα αποτελέσματα για μας, οι εκλογές για την ηγεσία θέλω να πιστεύω πως θα είναι μία υγιής αντιπαράθεση πολιτικών απόψεων, και η αυτοκριτική είναι αναγκαία αλλά και ο διάλογος με θέσεις και απόψεις. Δεν γίνονται θαύματα στην πολιτική με το φύγε εσύ, έλα εσύ», υποστήριξε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ενότητα της παράταξης.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Πηγή: ΟΤ