Θεωρείται -και δικαίως- ένας από τους πλέον ταλαντούχους καλλιτέχνες της ροκ σκηνής. Την ίδια ώρα είναι κι ένας από τους πιο cool τύπους στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Ο Ντέιβ Γκρολ έχει καταφέρει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες να βρίσκεται στο προσκήνιο, αρχικά ως ντράμερ των Nirvana και στη συνέχεια ως leader των Foo Fighters. Ωστόσο, τώρα, τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για έναν πολύ διαφορετικό λόγο.

Ο 55χρονος ροκ σταρ, μέσω μιας ανάρτησής του στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram, έκανε γνωστό ότι έγινε πατέρας εκτός γάμου. Όπως είπε θέλει να γίνει «ένας στοργικός και υποστηρικτικός πατέρας», ενώ την ίδια ώρα θα παλέψει για «την συγχώρεση της οικογένειάς μου».

Ο Ντέιβ Γκρολ, ο οποίος έχει τρεις κόρες με τη γυναίκα του Τζόρντιν Μπλουμ, έγραψε στην ανακοίνωσή του: «Πρόσφατα έγινε πατέρας ενός κοριτσιού, που γεννήθηκε εκτός του γάμου μου. Σκοπεύω να είμαι ένας στοργικός και υποστηρικτικός γονέας. Αγαπάω τη γυναίκα και τα παιδιά μου και θα κάνω τα πάντα για να αποκτήσω ξανά την εμπιστοσύνη τους και τη συγχώρεσή τους».

Η ανακοίνωση ολοκληρωνόταν: «Είμαστε ευγνώμονες για το ενδιαφέρον σας σε όλα τα παιδιά που εμπλέκονται, καθώς προχωράμε μπροστά όλοι μαζί».

Ο Ντέιβ Γκρολ είναι παντρεμένος με την Τζόρντιν Μπλουμ από το 2003 και μαζί έχουν αποκτήσεις τρεις κόρες: την 18χρονη  Βάιολετ, την 15χρονη Χάρπερ και την 10χρονη Οφηλία.