Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Milk & Serial: Η viral ταινία τρόμου των 800 δολαρίων που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν

Milk & Serial: Η viral ταινία τρόμου των 800 δολαρίων που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν

Η viral found-footage ταινία τρόμου «Milk & Serial» με φάρσες στο YouTube γίνεται διαδικτυακό φαινόμενο, δίνοντας στον δημιουργό της την ευκαιρία να μπει στο Χόλιγουντ.

Το 2024 εξελίσσεται ήδη σε μια εξαιρετική χρονιά για τις ταινίες τρόμου, με το Longlegs να ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια δολάρια και το Late Night with the Devil να συγκεντρώνει ένα επιβλητικό 97% στο Rotten Tomatoes. Παρόλα αυτά, ο θρίλερ της χρονιάς που θα ξεχωρίσει μπορεί να είναι ένα έργο 800 δολαρίων που είναι σήμερα διαθέσιμο για δωρεάν παρακολούθηση στο YouTube.

Στην ταινία, υπάρχουν μερικές εξαιρετικά προσεγμένες ατάκες, όπως όταν ο κύριος πρωταγωνιστής περιγράφει το gaslighting ως «όταν κάνεις φάρσα σε κάποιον αλλά τον κάνεις να πιστεύει ότι φταίει αυτός»

Το Milk & Serial είναι ένα 62λεπτο, found-footage (τεχνική στον κινηματογράφο) θρίλερ του YouTuber Curry Barker, και καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα ανελέητα δραματικό και εξαιρετικά αυθεντικό.

Συγκεντρώνει 348.000 προβολές μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του, ενώ η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί από τις εγκωμιαστικές κριτικές στο Reddit, οι οποίες από τότε έχουν μεταφερθεί και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Το Bloody Disgusting το αποκάλεσε «ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της χρονιάς» και αυτή την εβδομάδα ο Barker βρέθηκε να παραχωρεί συνέντευξη στο Variety.

Βασανισμός για κλικ;

Τα credits του Milk & Serial αναφέρουν τον Barker ως σεναριογράφο, σκηνοθέτη, παραγωγό, μοντέρ, κινηματογραφιστή, συνθέτη και πρωταγωνιστή της ταινίας. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός των 800 δολαρίων δαπανήθηκε κυρίως για την πρόσληψη ενός ηθοποιού και την αγορά μιας κάμερας (η οποία στη συνέχεια πωλήθηκε με κέρδος 100 δολαρίων). Είναι το είδος της ιστορίας «από τα αλώνια στα σαλόνια» που αγαπά το Χόλιγουντ.

Αλλά πέρα από αυτό, είναι απλά μια πολύ καλή ταινία. Το Milk & Serial παρουσιάζει την πορεία δυο ανυπόφορων φαρσέρ του YouTube, οι οποίοι προσπαθούν να βασανίσουν ο ένας τον άλλον για να κερδίσουν κλικ. Αλλά, χωρίς να αποκαλύψουμε πολλά, όλα πάνε στραβά όταν ο ένας από τους δύο αποκαλύπτει ότι η ικανότητά του για βασανισμό ξεπερνάει κατά πολύ εκείνη του παρτενέρ του.

Βέβαια, βοηθάει και το γεγονός ότι το θέμα της ταινίας ήταν «έτοιμο». Υπάρχει ένα τεράστιο τμήμα του YouTube που αφιερώνεται αποκλειστικά σε ανιαρά βίντεο με φάρσες, όπου ομάδες φίλων ξοδεύουν υπερβολικά πολλά χρήματα και χρόνο για να κάνουν τη ζωή του άλλου όσο το δυνατόν πιο μίζερη γίνεται, και στη συνέχεια πανηγυρίζουν γι’ αυτό.

«Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου budget»

Στην ταινία, υπάρχουν μερικές εξαιρετικά προσεγμένες ατάκες, όπως όταν ο κύριος πρωταγωνιστής περιγράφει το gaslighting ως «όταν κάνεις φάρσα σε κάποιον αλλά τον κάνεις να πιστεύει ότι φταίει αυτός». Επιπλέον, παρόλο που το κάστινγκ φαίνεται να προέρχεται από τον κοινωνικό κύκλο του ίδιου του Barker, ο κάθε χαρακτήρας φαίνεται να είναι γραμμένος με βάση τα ατομικά πλεονεκτήματα του καθενός.

Η ταινία είναι πιθανό να συνεχίσει να κυκλοφορεί δωρεάν στο YouTube. Δεν χρειάζεται να τη σέρνει στα φεστιβάλ, ούτε να πιέσει για διανομή. Είναι εκεί, και είναι η απόδειξη ότι ξέρει ακριβώς τι κάνει.

Όμως τα μεγάλα κεφάλια της βιομηχανίας έχουν αρχίσει ήδη να τον περιτριγυρίζουν. Σύμφωνα με το Variety, συνεργάζεται ήδη με τον παραγωγό του Fall, James Harris, για την επόμενη ταινία του – λέγοντας στο δημοσίευμα ότι «δεν είχα ποτέ στη ζωή μου budget (κεφάλαιο)» – και ανάλογα με το πώς θα πάει, αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας.

Ή ίσως και όχι. Με το Milk & Serial, ο Barker απέδειξε ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει επιδέξιες, συναρπαστικές ταινίες τρόμου – και να έχει κέρδος από αυτές – παραδίδοντάς τες απευθείας στο κοινό δωρεάν.

*Με πληροφορίες από: Guardian & Variety

Only in

Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει πως με δικό του κόμμα μπορεί να ξεκινάει από 5%. Η έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024