Στους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της μόδας αρέσει να πηγαίνουν σε δείπνα. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα δείπνο στο οποίο ένας άνθρωπος της μόδας δεν θα πήγαινε, αν του υπόσχονταν δωρεάν γεύμα και τσάντα με δώρα.

Αν γινόταν ένα dinner party για το άνοιγμα μιας κονσέρβας, ο μέσος άνθρωπος της μόδας θα πήγαινε ευχαρίστως και θα έγραφε μετά στο story του «Σε ευχαριστώ κονσέρβα». Και δεν εμφανίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας – τα δείπνα της βιομηχανίας συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο κάθε λεπτού κάθε ημέρας, στις πραγματικές αίθουσες συνεδριάσεων και στα κέντρα λήψης αποφάσεων του κόσμου της μόδας.

Έτσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι η σχεδιάστρια μόδας Eckhaus Latta διοργάνωσε ένα «οικείο δείπνο για τον εορτασμό της συλλογής SS25 του brand», κυριολεκτικά κανείς δεν συγκινήθηκε -μέχρι να πραγματοποιηθεί το πραγματικό δείπνο.

Η ομάδα των στενών φίλων που κάλεσαν ο Mike και η Zoe στο δείπνο έτυχε να περιλαμβάνει διάσημους ηθοποιούς και σημαντικούς συντάκτες μόδας, οπότε αυτό λειτούργησε αρκετά καλά

«Ω, νομίζατε ότι αυτό ήταν απλά ένα δείπνο. Λάθος»

Σε αυτό το NYFW, οι ιδρυτές της εταιρείας Mike Eckhaus και Zoe Latta προσκάλεσαν μια ομάδα στενών φίλων στο εστιατόριο 102 Franklin στην Tribeca για ένα πολύ συνηθισμένο δείπνο. Τα κοκτέιλ έρεαν, το φαγητό καταβροχθίζονταν, όλοι περνούσαν πολύ καλά, και τότε ήταν που τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή.

«Ω, νομίζατε ότι αυτό ήταν απλά ένα δείπνο. Λάθος», ξεκίνησε η κωμικός Kate Berlant, η οποία άρπαξε το μικρόφωνο για να παρουσιάσει το υπόλοιπο της βραδιάς. Από εκεί ξεκίνησε το αυτοσχέδιο κομμάτι της βραδιάς που αφορούσε την πασαρέλα, με την Berlant να φωνάζει τα ονόματα των ανυποψίαστων καλεσμένων που θα περπατούσαν στην αυτοσχέδια πασαρέλα ανάμεσα στα τραπέζια, χωρίς ο καθένας να γνωρίζει από πριν τη συμμετοχή του στην επίδειξη μόδας.

Η ομάδα των στενών φίλων που κάλεσαν ο Mike και η Zoe στο δείπνο έτυχε να περιλαμβάνει διάσημους ηθοποιούς και σημαντικούς συντάκτες μόδας, οπότε αυτό λειτούργησε αρκετά καλά.

Ανάμεσα στην παρέα ήταν και η θετή κόρη της Καμάλα Χάρις, Ella Emhoff, η οποία φορούσε ένα μαύρο halter και παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια

Μια fashion επιδραστική παρέα

Ανάμεσα στην παρέα ήταν και η θετή κόρη της Καμάλα Χάρις, Ella Emhoff, η οποία φορούσε ένα μαύρο halter και παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια, η ηθοποιός Jemima Kirke, η οποία φορούσε ένα γκρι κρεπ φόρεμα, και ο τραγουδιστής Moses Sumney με κάποια κίτρινα γυαλιά σε αποχρώσεις Y2K.

Μαζί τους στην πασαρέλα ήταν η τραγουδίστρια King Princess, η συντάκτρια της βρετανικής Vogue Julia Hobbs, η ηθοποιός Kim Gordon Moore, καθώς και διάφορα μέλη της δημοσιογραφικής συμμορίας της Νέας Υόρκης.

Έκανε τη διαφορά

Εκτός από τη συλλογή SS25 της Eckhaus Latta – η οποία περιελάμβανε τις εξαιρετικά cool δημιουργίες της μάρκας με πλεκτά με ραβδώσεις και βαμβακερά φορέματα, δερμάτινα mules και cut-out cargos, καθώς και tank tops για club ready και off-kilter ρούχα γραφείου – οι καλεσμένοι φόρεσαν επίσης μεταχειρισμένα κομμάτια από προηγούμενες συλλογές, τα οποία προμηθεύτηκαν στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την αγορά μεταπώλησης Depop.

Μια βιώσιμη προσφορά και η επανεφεύρεση του αναμενόμενου δείπνου μόδας; Η Eckhaus Latta κέρδισε σίγουρα πόντους σε αυτή την εβδομάδα μόδας.

*Με στοιχεία από dazeddigital.com | Αρχική Φωτό: ECKHAUS LATTA Instagram