Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Viral: Κρουαζιερόπλοιο χτυπάει τεράστιο κομμάτι πάγου κι οι επιβάτες τρολάρουν με… Τιτανικό

Viral: Κρουαζιερόπλοιο χτυπάει τεράστιο κομμάτι πάγου κι οι επιβάτες τρολάρουν με… Τιτανικό

Κάποιες στιγμές η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, όμως ευτυχώς όχι μέχρι κεραίας

Οι λέξεις «στιγμή Τιτανικού» είναι ενδεχομένως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να ακούσεις σε ένα πλοίο, αλλά αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ένας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Carnival Spirit την περασμένη εβδομάδα, αφού το πλοίο προσέκρουσε απροσδόκητα σε παγόβουνο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο πλοίο και το πλοίο δεν υπέστη ζημιές από το περιστατικό, το οποίο εκπρόσωπος της Carnival Cruise Line περιέγραψε ως το πλοίο να προσκρούει σε «ένα περιπλανώμενο κομμάτι πάγου που παρασύρεται». Το Carnival Spirit έπλεε στο Tracy Arm Fjord, στην Αλάσκα, μια υδάτινη οδό νότια της πόλης Juneau, γνωστή για την εντυπωσιακή ομορφιά της και για τα κομμάτια του επιπλέοντος πάγου.

Βίντεο από το περιστατικό κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συνέχεια, καθώς πολλοί επιβάτες βιντεοσκόπησαν τη στιγμή που το πλοίο συγκρούστηκε με το παγόβουνο.

Τα κρουαζιερόπλοια και τα προβλήματα για τον ντόπιο πληθυσμό φαίνεται πως συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.

@pairofjokers.18 That time our cruise ship hit an iceberg. #foryoupage #carnival #carnivalspirit #titanic #fyp #tracyarmfjord #alaska #onlyinalaska ♬ My Heart Will Go On (Love Theme from «Titanic») – Céline Dion

Χτύπησαν και πέρασαν αρκετές ώρες για την εκτίμηση των ζημιών

Η Cassandra Goskie δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο ακούγεται μια φωνή να λέει: «Αν πεθάνουμε, άξιζε τον κόπο, είναι μια στιγμή Τιτανικού», λίγο πριν το πλοίο χτυπήσει στο κομμάτι πάγου.

Εν τω μεταξύ, ο επιβάτης Saurabh Singhal περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το πλοίο σταμάτησε «για ώρες για να εκτιμήσει τις ζημιές».

«Η αξιολόγηση διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ζημιές στο κύτος του πλοίου και το πλοίο συνέχισε την κρουαζιέρα του και δεν υπήρξε καμία επίπτωση στις λειτουργίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Carnival στο CNN Travel.

Το Carnival Spirit ολοκλήρωσε την Τρίτη την επταήμερη κρουαζιέρα του στην Αλάσκα χωρίς διακοπή, επιστρέφοντας στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Έκτοτε, το πλοίο έχει ξεκινήσει ένα ακόμη ταξίδι μετ’ επιστροφής στην Αλάσκα, αυτή τη φορά για 14 ημέρες.

@cass_goskie 9/5/24 Carnival Spirit hit an iceberg. It didnt do any damage that caused us to use any emergency procedures. The crew did an amazing job at accessing the damage and keep all of its crew and passengers safe and informed! #greenscreenvideo #alaskacruise #carnivalcruise #iceberg #fyp #icebergincident #cruiseaccident #titanic #carnivalspirit ♬ original sound – Cassandra Goskie

Πρόσκρουση με παγόβουνα στην Αλάσκα και κρουαζιέρες

Το 2022, το πλοίο της Norwegian Cruise Line Norwegian Sun προσέκρουσε σε κομμάτι παγόβουνου ενώ έπλεε στην Αλάσκα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στη δεξιά πλώρη του. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η Αλάσκα είναι ένας δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας, αλλά φέρεται να υπάρχουν αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια από τους ντόπιους που ανησυχούν για την υπερφόρτωση των υδάτινων οδών στην περιοχή.

Τα νερά της Αλάσκας είναι επίσης γνωστά ως μερικά από τα πιο δύσκολα για την πλοήγηση των κρουαζιερόπλοιων. «Αυτός ο πάγος είναι σκληρός και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κύτος ή στις προπέλες», δήλωσε στο CNN Travel το 2022 ο καπετάνιος John Herring, ένας θαλάσσιος πιλότος στη νοτιοανατολική Αλάσκα που επιβιβάζεται σε πλοία στην περιοχή για να βοηθήσει να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση.

«Οι ισχυροί άνεμοι και τα ρεύματα κάνουν την πλοήγηση στα παγωμένα νερά ακόμη πιο δύσκολη» σημείωσε.

Only in

Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει πως με δικό του κόμμα μπορεί να ξεκινάει από 5%. Η έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024