Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΑΡΣΙΣ: Έκκληση για δωρεά σχολικών ειδών σε μαθητές που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό

ΑΡΣΙΣ: Έκκληση για δωρεά σχολικών ειδών σε μαθητές που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό

Περισσότερα από 400 παιδιά ευάλωτων οικογενειών θα βρίσκονται ανάμεσα στο φετινό μαθητικό πληθυσμό, τονίζει η ΑΡΣΙΣ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη

Έκκληση σε πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνδράμουν, προσφέροντας σε μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, σχολικά είδη, είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα, σε καλή κατάσταση, κυρίως σχολικές τσάντες, κασετίνες και σετ οργάνων γεωμετρίας, απευθύνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, περισσότερα από 400 παιδιά ευάλωτων οικογενειών θα βρίσκονται ανάμεσα στο φετινό μαθητικό πληθυσμό.

Τα παιδιά ετοιμάζονται να ενταχθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για μαθητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Κέντρου Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ (Σπάρτης 9) και ασυνόδευτα ανήλικα που ζουν στους οκτώ ξενώνες φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα καθώς και τα προστατευόμενα διαμερίσματα που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ.

Η καταγωγή των παιδιών που έχουν ανάγκη

Τα παιδιά κατάγονται από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Γεωργία, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Παλαιστίνη, τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, τη Σομαλία, την Τουρκία, το Κονγκό, την Αίγυπτο, τη Γουινέα, το Πακιστάν και τη Σιέρρα Λεόνε και ετοιμάζονται να ενταχθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να παραδίδουν σχολικό υλικό στην Τράπεζα Συλλογής και Διάθεσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης «ΣΥΝ – Πραξη» που βρίσκεται στη Βενιζέλου 70, στη Θεσσαλονίκη, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 10:00 ώς τις 15:00.

Only in

11η Σεπτεμβρίου: Η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο

Όσα συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με το αδιανόητο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και οι θεωρίες συνωμοσίας που ακολούθησαν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024