Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδιο στην Αδριανούπολη: «Νόμιζε πως αν τον σκοτώσουν θα λυνόταν το Κυπριακό» λέει ο πατέρας του 36χρονου

Επεισόδιο στην Αδριανούπολη: «Νόμιζε πως αν τον σκοτώσουν θα λυνόταν το Κυπριακό» λέει ο πατέρας του 36χρονου

Ο ίδιος ο Έλληνας οδηγός είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς και τον Ιανουάριο του 2024 είχε συλληφθεί τότε στα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ανδριανούπολη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, όταν 36χρονος άντρας εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στην γείτονα χώρα, τραυμάτισε έναν οδηγό μηχανής κι επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

To αυτοκίνητο παρέκκλινε της πορείας του και χτύπησε την μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να πεταχτεί στον αέρα. Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την μεταλλική πύλη και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου Έλληνας, που οι Τούρκοι πυροβόλησαν για να τον αναχαιτίσουν, όπως λένε.

«Μετά το ατύχημα, εκείνος που βγήκε από το όχημά του με ένα κοπτικό εργαλείο στο χέρι και κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς. Τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο πόδι λόγω μη συμμόρφωσης με τις προειδοποιήσεις».

Στην ανακοίνωση που έκανε η Διοίκηση της Αδριανούπολης, αναφέρεται ότι το άτομο τέθηκε υπό κράτηση και για το περιστατικό ξεκίνησε δικαστική και διοικητική έρευνα.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στην Τουρκία, ενώ το βίντεο προβάλλεται στα μεγαλύτερα ΜΜΕ και τους Τούρκους να τονίζουν πως πριν την βολή στο πόδι είχαν ριχτεί και προειδοποιητικά πυρά.

«Η αστυνομία έριξε 2 προειδοποιητικές βολές στον αέρα, όταν ο ύποπτος τις αγνόησε τον πυροβόλησαν στο πόδι».

Στο Live News o πατέρας του Έλληνα οδηγού

Tην ίδια ώρα το Live News θα βρεθεί στο χωριό του νεαρού και θα μιλήσει με τον πατέρα του.

Ο ίδιος ο Έλληνας οδηγός είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς και τον Ιανουάριο του 2024 είχε συλληφθεί τότε στα Κατεχόμενα στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο άντρας φέρεται να έβριζε και να φώναζε «Αυτό είναι ελληνικό, φύγετε».

Ανάλογα περιστατικά πάντως στα σύνορα δεν είναι σπάνια. Άλλος οδηγός, Ελληνοκύπριος, έσπασε οδόφραγμα στο Λήδρα Πάλας.

Οι αρχές της Τουρκίας ειδοποίησαν για το τελευταίο περιστατικό στα σύνορα τις ελληνικές διπλωματικές αρχές για το περιστατικό, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση του θύματος που είναι Τούρκος δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 36χρονου Έλληνα οδηγού, ο γιος του έχει ιστορικό σχιζοφρένειας πολλά χρόνια, όπως είπε μιλώντας στο Live News.

«Είναι συνεργάσιμος στο να παίρνει τα φάρμακά του. Είμαι της γνώμης ο καλύτερος εγκλεισμός είναι χειρότερος από το χειρότερο έξω. Πήγε στα Κατεχόμενα άοπλος. Είναι αυτοκαταστροφικός. Νομίζει ότι αν τον σκοτώσουν θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας (στο Ελληνοτουρκικό)».

Only in

Απογευματινά χειρουργεία και σε ιδιωτικές κλινικές για λιγότερη αναμονή

Επανάληψη των εξαγγελιών για κάλυψη των κενών στο σύστημα υγείας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024