Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία ATENA: Απομακρύνεται προς τα ανατολικά της χώρας – Πότε αναμένεται βελτίωση

Κακοκαιρία ATENA: Απομακρύνεται προς τα ανατολικά της χώρας – Πότε αναμένεται βελτίωση

Αστάθεια θα παρουσιάσουν και οι δύο επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τα ισχυρά φαινόμενα της Τρίτης

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ στην χώρα μας, με τα νεότερα στοιχεία να δείχνουν ότι μετατοπίζεται προς τα ανατολικά.

«Απομακρύνεται προς τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα αφήνοντας όμως πίσω του ασταθείς αέριες μάζες που σημαίνει κυρίως μεσημέρι και απόγευμα είναι αρκετά πιθανό να συναντήσουμε καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο», σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σήμερα Τετάρτη έντονα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν σε ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο, από το μεσημέρι και μετά χωρίς όμως τα φαινόμενα να θυμίζουν αυτά που σημειώθηκαν χθες.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση του υδραργύρου, κάτω από τους 30 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι με απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί έως και 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τύπου «Π»

Σύμφωνα και πάλι με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός και των επόμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μεγάλη ένταση στα φαινόμενα που θα σημειωθούν.

Την Παρασκευή από την άλλη θα υπάρξει πυροδότηση της αστάθειας. Περνάνε κάποια βαρομετρικά χαμηλά από τα βόρεια Βαλκάνια και έτσι κάπως θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου «Π». Επομένως γύρω – γύρω από τη χώρα μας, στη δυτική Ελλάδα, τα βόρεια και τα ανατολικά θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη, στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες κατά τόπους νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που βούλιαξαν

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντικά ύψη βροχής έχουν καταγραφεί κατά τόπους σε τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αξιοσημείωτο είναι το ύψος βροχής που καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμού της Χίου όπου σημειώθηκαν 113 mm μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός κατά την διάρκεια της Τρίτης 10/09 και έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11/09 καθώς και ορισμένα σημαντικά ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η νεροποντή που έπληξε χθες το απόγευμα την Αττική ήταν αρκετή για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια σε αρκετά σημεία της Αθήνας.

Ιδιαίτερα προβλήματα υπήρξαν σε Πατήσια, Κυψέλη, Αμπελόκηπους και Γαλάτσι με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς.

Only in

11η Σεπτεμβρίου: Η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο

Όσα συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με το αδιανόητο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και οι θεωρίες συνωμοσίας που ακολούθησαν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024