Η κακοκαιρία Atena πλήττει και σήμερα (11/9) τη χώρα μας, με το κύμα να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, όπου ισχυρή νεροποντή «σφυροκοπά» τη Ρόδο.

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας Atena προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται μέσα στην πόλη της Ρόδου, που χτυπά με ένταση η κακοκαιρία Atena.

Εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης, καταγράφονται μεγάλα προβλήματα στον Άγιο Δημήτριο, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, σε τμήματα του δρόμου Ρόδου – Λίνδου, στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη και στην περιοχή της Ανάληψης.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Ροδιακή», στην προέκταση της Κανελλοπούλου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Μεγάλη δυσχέρεια στην κίνηση υπάρχει στην περιοχή των Κρητικών που φτάνει μέχρι και την Ιαλυσό.

Οι αρμόδιοι φορείς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή. Με ενημέρωση της ΔΕΥΑΡ έχει γίνει επίταξη των βυτίων για απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους και κατά διαστήματα. Οι άνεμοι είναι νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Εν τω μεταξύ, έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η ΡΟΔΑ για προβλήματα που προέκυψαν στα δρομολόγια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν πραγματοποιήθηκαν ορισμένα δρομολόγια της πόλεως Ρόδου εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν από την συσσώρευση τεράστιου όγκου νερού τόσο μπροστά από τον κεντρικό σταθμό της ΡΟΔΑ όσο και στην αφετηρία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και την κατανόηση για τη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε στα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας.

Η ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Κακοκαιρία Atena: Δείτε live τη πορεία των φαινομένων