Η κακοκαιρία «Atena» έφερε καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές της χώρας. Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική με απίστευτες εικόνες να καταγράφονται στην Αθήνα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται η οδός Μαρασλή, στο Κολωνάκι, ένας κατηφορικός δρόμος δίπλα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», να έχει μετατραπεί σε «χείμαρρο», παρασέρνοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο πέρασμά του.

Οι εικόνες σοκαριστικές αν αναλογιστεί κανείς πόσο πολυσύχναστος είναι ο συγκεκριμένος δρόμος όμως όλα έχουν την εξήγησή τους καθώς κάποτε ένας χείμαρρος περνούσε από εκεί…

Το άγνωστο ρέμα του Ευαγγελισμού

Όπως αναφέρει η «Γεωμυθική» απο τον 19ο αιώνα καταγράφεται «το παντελώς άγνωστο ρέμα του Ευαγγελισμού. Έναν μικρό παραχείμαρρο του Ιλισσού στις νότιες παρυφές του Λυκαβηττού.

Η εικόνα από τη «Γεωμυθική», μια ανεξάρτητη ομάδα έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης.

Ο συγκεκριμένος χείμαρρος αποτυπώθηκε στους χάρτες του 19ου αιώνα» και γνωρίζουμε ότι: «Το ρέμα, το οποίο είχε και δυο κλάδους μάλιστα, όπως τους αποτύπωσε ο Kaupert και φαίνονται με τα χτένια, μπαζώθηκε αρκετά νωρίς και στην θέση του χτίστηκε νότια ο Ευαγγελισμός (νότιο κόκκινο περίγραμμα), ενώ βόρεια το Μαράσλειο και η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή (βόρειο κόκκινο περίγραμμα). Γύρω από αυτά τα οικόπεδα σηκώθηκαν μεγάλες περίκλειστες μάνδρες. Έτσι ακόμα και το λίγο νερό που κατεβαίνει από τον Λυκαβηττό, τι να προλάβει να δώσει και ο έρμος Λυκαβηττός, κατεβαίνει με ορμή, βρίσκει τοίχο και συγκεντρώνεται λόγω κλίσεων στην οδό Μαρασλή, όπου και βλέπουμε αυτή την υπέροχη εικόνα της Αθήνας του 2024».

Η ανάρτηση καταλήγει: «Επομένως και εδώ βλέπουμε ότι δεν φταίει καμία κλιματική αλλαγή αλλά ξεκάθαρα η κτηματική αλλαγή. Καμία θεομηνία, μόνο ανθρωπομανία».