Αναστάτωση προκλήθηκε στην Κω από τον εντοπισμό ενός νεκρού άνδρα στη θάλασσα σε σημείο κοντά σε παραλία του νησιού. Τη σορό εντόπισε ένας σέρφερ ο οποίος ανέβασε το συμβάν στο κανάλι του στο You Tube.

Ο ίδιος συνηθίζει να τραβάει με action camera τις περιπέτειές του στην Κω, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο σέρφερ, ενώ είχε την action camera πάνω του, εντόπισε την σορό ενός άνδρα να επιπλέει την θάλασσα.

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός είναι η κοσμοπολίτικη περιοχή Λάμπη της Κω.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό και εκτιμούν ότι παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα

Πολλοί τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία είχαν κατέβει να βιντεοσκοπήσουν περιστατικό, ενώ ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

Δεν έχει ταυτοποιηθεί

Η δημοσιογράφος Χαρά Αναστασάκη, η οποία επικοινώνησε με το Λιμενικό, ανέφερε στο MEGA πως δεν έχουν ταυτοποιήσει ακόμα την σορό του άνδρα και δεν υπάρχει κάποια δήλωση αγνοούμενου στο νησί.

Στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες νησιωτικές περιοχές είναι σύνηθες φαινόμενο να εντοπίζονται σοροί στην θάλασσα, σοροί προσφύγων που προσπάθησαν να περάσουν να σύνορα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον άνδρα που εντόπισε τη σορό, τα ρούχα του παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό και εκτιμούν ότι παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Τι δήλωσε ο σέρφερ

Ο σέρφερ, Διονύσης Μπαλτσής μίλησε στην δημοσιογράφο Χαρά Αναστασάκη για το περιστατικό.

«Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει.

Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα», είπε αρχικά.

«Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα.

Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα», ανέφερε ο κ. Μπαλτσής.