Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά: Επέστρεψαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες μετά τη φωτιά στον Πλατανιά – Χωρίς ρεύμα η περιοχή

Χανιά: Επέστρεψαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες μετά τη φωτιά στον Πλατανιά – Χωρίς ρεύμα η περιοχή

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά την μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε σε καλαμιώνα στην τουριστική περιοχή του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr από τη φωτιά κάηκαν 2 οχήματα τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα, καθώς και ένας στάβλος.

Οι τουρίστες επιστρέφουν στα ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν όσο ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή.

Στο σκοτάδι

Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ όλη η περιοχή του Πλατανιά είχε βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς μετά τη φωτιά δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Χάρη στον γρήγορο συντονισμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών, των αστυνομικών υπηρεσιών, του δήμου Πλατανιά και της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε παρόλο που καίγονταν καλάμια, δηλαδή μια αρκετά επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Δύο μεγάλα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν με τους τουρίστες να παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα έξω με τις βαλίτσες τους. Στις 17:50, ήχησε για δεύτερη φορά το 112. Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες, τους ζητούσε, αν βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά αυτής, να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Υπό τον φόβο να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και δεδομένου ότι το πύρινο μέτωπο κινούταν με ταχύτητα προς τον Πλατανιά, κινητοποιήθηκε εξ αρχής το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων ενώ ζητήθηκε η συνδρομή πυροσβεστικών υπηρεσιών αρχικά του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου και εν συνεχεία όλων των υπηρεσιών της Κρήτης.

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση από το πυροσβεστικό σώμα, για την κατάσβεση της φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση στον Πλατανιά, κινητοποιήθηκαν είκοσι εννέα πυροσβέστες με έντεκα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα που απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ένα από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων κ. Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη «η πυρκαγιά μπήκε σε οικοπεδικούς χώρους γεγονός που απαιτούσε ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες ευτυχώς υπήρχαν».

Only in

Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει πως με δικό του κόμμα μπορεί να ξεκινάει από 5%. Η έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024