Η Disney World, η Times Square και το Εθνικό Πάρκο Yellowstone είναι γνωστά στους τουρίστες. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες που συνεχίζουν να βρίσκονται μακριά από το ταξιδιωτικό ραντάρ.

Ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τοποθεσίες που ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή, εδώ είναι οι πέντε προορισμοί – από πόλεις και εθνικά πάρκα μέχρι περιοχές και ακόμη και ολόκληρες πολιτείες – που οι τουρίστες αγνοούν.

Μπάφαλο | Νέα Υόρκη

Το Μπάφαλο, που κάποτε ήταν μια αναπτυσσόμενη πόλη στη συμβολή των Μεγάλων Λιμνών και της διώρυγας Erie Canal, έμεινε μετέωρο κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα. Καθώς η μητρόπολη της βόρειας πολιτείας της Νέας Υόρκης ξυπνάει σιγά σιγά και πάλι, οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι όλη αυτή η αδράνεια βοήθησε στη διατήρηση της κλασικής αρχιτεκτονικής της πόλης.

Μεταξύ των καλαίσθητων κτιρίων του Μπάφαλο είναι το δημαρχείο Art Deco, το Μουσείο Ιστορίας του Μπάφαλο, τα βικτοριανά γυάλινα σπίτια στους βοτανικούς κήπους και το Martin House του αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Η Ξεχασμένη Ακτή | Φλόριντα

Κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού, ανάμεσα στο Port St. Joe και το St. Marks, αυτό το άσημο κομμάτι της ακτής της Φλόριντα είναι όσο πιο αυθεντικό γίνεται.

Οι πεντακάθαρες παραλίες στη χερσόνησο St. Joseph και στο νησί St. George προσφέρουν μια μη πολυσύχναστη εναλλακτική λύση στις πιο φημισμένες (και πολυσύχναστες) παραλίες της Φλόριντα. Οι μανάτοι και οι πεταλούδες συγκαταλέγονται στους κατοίκους της άγριας ζωής του Wakulla Springs και του St. Marks National Wildlife Refuge.

Οκλαχόμα

Η Οκλαχόμα είναι μια πολιτεία από τις λιγότερο γνωστές που πρέπει να επισκεφθείτε. Η Οκλαχόμα Σίτι επιδεικνύει μια εκπληκτικά πλούσια και ποικίλη σκηνή εστίασης, ειδικά στις εκλεπτυσμένες γειτονιές Paseo, Plaza και Uptown 23rd, καθώς και στην ασιατική συνοικία.

Το National Cowboy & Western Heritage Museum και το Oklahoma City National Memorial είναι και τα δύο σημεία που πρέπει να επισκεφθείτε. Για τους λάτρεις της υπαίθρου, το Riversport OKC προσφέρει ράφτινγκ, tubing, ziplines και sky trails στο κέντρο της πόλης.

Η μεγάλη έκταση της ιστορικής Route 66 της Οκλαχόμα είναι γεμάτη από παραδοσιακά εστιατόρια, μουσεία και παράξενα αξιοθέατα στην άκρη του δρόμου. Η Τάλσα διαθέτει τον τοπικό ήρωα Woody Guthrie, το νέο Κέντρο Bob Dylan και την κλασική αρχιτεκτονική Art Deco, ενώ το χωριό Medicine Park και τα βουνά Wichita Mountains προσφέρουν μια γεύση από τις μέρες της Άγριας Δύσης.

Εθνικό Πάρκο White Sands, Νέο Μεξικό

Σαν κάτι που δημιουργήθηκε για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και όχι σαν μια ιδιοτροπία της φύσης, το White Sands μοιάζει σαν να επισκέπτεστε έναν άγνωστο πλανήτη. Πράγματι, τόσο παράξενο είναι να εξερευνάς το μεγαλύτερο πεδίο αμμόλοφων γύψου στον κόσμο.

Οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν με πεζοπορία ή με έλκηθρο τους κατάλευκους αμμόλοφους. Αν δεν έχετε πάρει μαζί σας το δικό σας έλκηθρο, το κατάστημα δώρων του κέντρου επισκεπτών πουλάει/νοικιάζει πλαστικούς δίσκους. Διατίθεται κατασκήνωση με σακίδιο για διανυκτέρευση κατά μήκος ενός αμμώδους μονοπατιού στην άγρια φύση.

Kaʻū District, Χαβάη

Το Kaʻū είναι το νότιο άκρο του μεγάλου νησιού της Χαβάης, το πρώτο μέρος που οι Πολυνήσιοι αποβιβάστηκαν στη Χαβάη πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια.

Σχεδόν ανέγγιχτη από τον σύγχρονο τουρισμό, η περιοχή φημίζεται για τις εντυπωσιακές παραλίες με μαύρη και πράσινη άμμο, τις φάρμες τροπικών φρούτων και καφέ και το δημοφιλές Punalu’u Bake Shop.

Φωτογραφία: Diego Delso

Οι πεζοπόροι και οι ποδηλάτες μπορούν να εξερευνήσουν την απομακρυσμένη Kahuku Unit ή την έρημο Ka’u στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, ενώ ο κόλπος Kealakekua Bay προσφέρει φοβερό καγιάκ, κολύμπι με αναπνευστήρα και χαβανέζικη ιστορία στη βορειοδυτική πλευρά της περιοχής.

*Mε πληροφορίες από: CNN | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Wikimedia