Ήταν το 2015 όταν στο τεχνητό νησί του δάσου Notecka της Πολωνίας άρχισε να κατασκευάζεται ένα κάστρο. Ένα κάστρο που θύμιζε να έχει βγει από κάποιο παραμύθι της Ντίσνεϊ. Ωστόσο κανείς δεν του έδωσε σημασία έως τρία χρόνια αργότερα, όταν άρχισαν να δημοσιεύονται οι πρώτες φωτογραφίες του στα μίντια.

Σήμερα, περίπου μια δεκαετία μετά που ξεκίνησε το έργο, ένα μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει το Stobnica Castle, όπως είναι και η ονομασία του, που βρίσκεται πάνω σε ένα τεχνητό νησί μέσα στο δάσος Notecka στη δυτική Πολωνία. Σχεδόν κανείς ακόμα δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει ούτε σε τι θα χρησιμεύει.

Το Stobnica Castle βρίσκεται πάνω σε ένα τεχνητό νησί μέσα στο δάσος Notecka στη δυτική Πολωνία.

Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε όσους βρίσκονται πίσω από το μυστηριώδες κάστρο, να φτιάξουν τόσο λογαριασμό στο Instagram όσο και site.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Stobnica Castle έχει ύψος περισσότερα από 70 μέτρα και μήκος 200 μέτρων, ενώ οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Ωστόσο, με 5 δολάρια, μπορεί όποιος θέλει να βγάλει εισιτήριο και να περιηγηθεί στα μονοπάτια γύρω από το κάστρο.

Οι πρώτες φήμες, πάντως, θέλουν έναν γνωστό επιχειρηματία της Πολωνίας να βρίσκεται πίσω από το project, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως μόλις ολοκληρωθούν τα έργα το κάστρο θα μεταμορφωθεί σε ένα luxury ξενοδοχείο.