«Τι 30, τι 40, τι 50» ήταν ο τίτλος μιας παλιάς ελληνικής ταινίας, που ήθελε να δείξει ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν ο άνθρωπος έχει τη διάθεση. Δεν διαφωνούμε, ότι είναι ωραίο να νιώθεις έτσι. Ωστόσο, καλώς ή κακώς, η ηλικία πάντα παίζει ρόλο – από τη διασκέδαση μέχρι ένα ταξίδι.

Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα «ταξίδι – ζωής», από αυτά που κάνει κάθε άνθρωπος μια φορά στη ζωή του. Έχοντας αυτό στο μυαλό τους, η ομάδα του Travel + Leisure, αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με πιο ταξίδι να κάνει κάποιος ανάλογα τη δεκαετία του.

Στα 30 σου: Ιαπωνία

Από τη μια είναι η ηρεμία της φύσης της ιαπωνικής επαρχίας, από την άλλη είναι μια χώρα γεμάτη ζωή – ειδικά για όσους αποφασίσουν να περάσουν αρκετό καιρό στο Τόκιο. Καφέ, εστιατόρια, events, το ταξίδι στην Ιαπωνία θέλει γερή οργάνωση και ακόμα πιο γερές αντοχές για να καταφέρεις να τα ζήσεις όλα.

Στα 40 σου: Περού

Κι όταν λέμε Περού, εννούμε το Μάτσου Πίτσου. Αυτή η αρχαία πόλη και καλύτερο δείγμα του πολιτισμού των Ίκνας είναι μαγική. Ωστόσο, εκτός από την απίστευτη θέα και την μοναδική επαφή με τη φύση, το ταξίδι στο Περού έχει περπάτημα και χρειάζεται έμπειρους ταξιώτες κια λάτρεις της περιπέτειας.

Στα 50 σου: Νησιά Γκαλαπάγκος

Όλοι έχουμε δει τις μαγευτικές φωτογραφίες από τα νησιά Γκαλαπάγκος. Ωστόσο άλλο να βλέπεις στον υπολογιστή και άλλο να το ζεις από κοντά: ένας κόσμος που μοιάζει να έχει ξεχαστεί πίσω στον χρόνο, που προσφέρει γαλήνη και θα σου ξυπνήσει την αίσθηση της περιπέτειας μέσα σου.

Στα 60 σου: Γαλλία

Όπως λέμε εμείς «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», έτσι -υποθέτουμε- ότι λένε και οι γάλλοι «Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι». Καλώς ή κακώς στην Πόλη του Φωτός θα έχεις ταξιδέψει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Τώρα ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε και την γαλλική επαρχία: με τους αμπελώνες, τη μποέμ ζωή, την ηρεμία και την απόλαυση.

Από τα 70 και μετά: Νότια Αφρική

Η Αφρική μπορεί να είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με ένα σαφάρι, αλλά είναι και πολλά περισσότερα από αυτό. Ωραίες πόλεις, μουσεία, μνημεία, καλλιτεχνικά events. Η Νότια Αφρική μπορεί να συνδυάζει την αίσθηση της περιπέτειας αλλά και της χαλαρότητας, ενός ταξιδιού χωρίς ιδιαίτερο άγχος και πίεση.

* Με πληροφορίες από το Travel + Leisure