Ακόμη και αν δεν πιστεύεις τόσο στην αστρολογία, δύσκολα μπορεί κανείς αν αμφισβητήσει πως υπάρχουν χαρακτηριστικά στα ζώδια τα οποία ισχύουν. Ένας Παρθένος για παράδειγμα πάντοτε θα επιδιώκει την οργάνωση και την τάξη στη ζωή του, όπως επίσης πιθανότατα να μη δέχεται εύκολα την κριτική άλλων ενώ ο ίδιος ξέρει πολύ καλά να την ασκεί γύρω του.

Η αρνητική ενέργεια, η γκρίνια, αλλά και τα διαρκή παράπονα, ίσως είναι θέμα ζωδίου τελικά. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αστρολόγοι, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει 3 ζώδια για την αρνητικότητά τους, αλλά και το πόσο απαισιόδοξοι είναι.

Αιγόκεροι

Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο και αυτό πολλές φορές κάνει την κρίση του αυστηρή και τα λόγια του σκληρά. Ένας Αιγόκερως παραείναι σοβαροφανής και έχει έντονη τάση να κρίνει τους γύρω του. Η ανάγκη του αυτή, αυτόματα τον κάνει πολύ πιο αρνητικό και μίζερο, με αποτέλεσμα η συναναστροφή μαζί του να είναι πολύ κουραστική. Για να κερδίσουν την προσοχή και τον σεβασμό θα φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα, χάος, αλλά και φόβο. Ταυτόχρονα θέλουν διαρκώς να νιώθουν πως ηγούνται με αποτέλεσμα να φέρνουν τους γύρω τους σε δύσκολη θέση.

Σκορπιοί

Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ζώδιο οι Σκορπιοί και αν τυχόν αγγίξεις ανασφάλειές τους, τότε ετοιμάσου να δεχτείς την σκοτεινή τους πλευρά. Έχουν στη φύση τους, μια αρνητικότητα, ένα σκοτάδι, αλλά και μια μίζερη αντιμετώπιση των πραγμάτων, όταν δεν νιώθουν ευχαριστημένοι από τους γύρω τους. Ακόμη, είναι πολύ καχύποπτοι και περιμένουν το χειρότερο από όλους, γι’ αυτό και συχνά φαίνονται εχθρικοί. Η συμπεριφορά τους δημιουργεί μια παράξενη ατμόσφαιρα που επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον και τους γύρω τους.

Παρθένοι

Ένας Παρθένος είναι τελειομανής και αυτό σημαίνει πως έχει έντονα την ανάγκη να τα ελέγχει όλα, αλλά και να βρίσκονται τα πάντα σε τάξη. Αυτό είναι αδύνατο, γι’ αυτό και συχνά μπορεί να ξεσπάσει με άσχημο τρόπο και έντονη κριτική. Συχνά, δυσκολεύεται να βρει θετικά στοιχεία σε καταστάσεις και νιώθει πως κανένας δεν είναι τόσο καλός όσο ο ίδιος. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει ή όπως τα έχει σχεδιάσει, η αρνητική του ενέργεια θα είναι σίγουρα αισθητή.

* Πηγή: Grace