«Απόλαυσα τον πρώτο μου γάμο. Σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω. Η εμπειρία ήταν τελικά πολύ θετική» θα σχολιάσει το μακρινό 2011, ο 56χρονος -σήμερα- Ritchie στο περιοδικό Details για τον γάμο του με τη Madonna. Ο σκηνοθέτης του «Sherlock Holmes» παραδέχτηκε ότι αν και ο γάμος του με το Material Girl δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, δε μετάνιωσε ούτε στιγμή για την ένωσή τους.

Η 66χρονη πλέον Madge, η οποία κάποτε είχε πει το διάσημο πλην φαρμακερό αστείο ότι «δεν θα ευχόταν σε κανέναν να είναι ο κύριος Madonna», παντρεύτηκε τον Ritchie κατά τη διάρκεια μιας πολυτελούς τελετής στο κάστρο Skibo στη Σκωτία το 2000.

Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Οκτώβριο του 2008, προτού πάρουν διαζύγιο αργότερα το ίδιο έτος, επικαλούμενοι ασυμβίβαστες διαφορές.

«Αγαπώ τα παιδιά που βγήκαν από αυτόν τον γάμο» θα πει Ritchie «και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ άλλο δρόμο να ακολουθήσω. Αλλά προχωράμε, έτσι δεν είναι;».

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά μαζί -τον βιολογικό γιο Rocco, και τον υιοθετημένο γιο David Banda.

«Χαίρομαι που έβγαλα χρήματα»

«Όταν κανείς καταλήγει στους στόχους που θέλει να κυνηγήσει και διαπιστώνει ότι έχει σκοντάψει σε κούφιες νίκες, τότε γίνεται πιο φιλόσοφος» θα προσθέσει στην ίδια συνέντευξη του 2011, ο Ritchie μιλώντας για τον θυελλώδη έρωτά του με τον ανεμοστρόβιλο Madonna αλλά και για πώς αισθάνθηκε με τον χαρακτηρισμό «Mίστερ Madonna» από το στόμα της ίδιας της αγαπημένης του.

«Μπήκα σε μια σαπουνόπερα και έζησα μέσα σε αυτή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής μου. Πιθανότατα θα είμαι πιο εύγλωττος γι’ αυτό σε δέκα  χρόνια από τώρα» υποθέτει ο Ritchie, κάποια χρόνια πριν, κάτι που δεν είδαμε -ακόμα τουλάχιστον- να πραγματοποιείται.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος που αυτή η εμπειρία μου χαρίστηκε. Χαίρομαι που έβγαλα χρήματα, με άλλα λόγια. Και χαίρομαι που παντρεύτηκα» θα καταλήξει ο Άγγλος Cockney geezer σκηνοθέτης σε μια σιβυλλική φράση πολλών ερμηνειών.

«Απλά μας τελείωσαν τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε»

Ο Ritchie καλωσόρισε έναν ακόμα γιο με τη νέα του αγάπη, την Jacqui Ainsley, τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η Madge είχε ήδη προχωρήσει το 2008, αφήνοντας πίσω της το εχθρικό διαζύγιο – τα είχε φτιάξει με το 24χρονο τότε μοντέλο από τη Βραζιλία Jesus Luz.

Η σχέση τους έκανε τις ανόητες και φαρμακερές γλώσσες να κινηθούν με ταχύτητα μυδραλιοβόλου, ένα κρεσέντο μικροαστισμού που κορυφώθηκε μετά την άτακτη, χωρίς περιορισμούς, φωτογράφιση τους στο περιοδικό W, το 2009.

Ωστόσο, η περιπέτεια της Madge με τον εραστή της ήταν βραχύβια. Τον εγκατέλειψε τον Φεβρουάριο του 2010 – επειδή «δεν είχαν τίποτα κοινό».

«Απλά μας τελείωσαν τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε. Είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς να έχουμε κοινό έδαφος τελευταία. Έχουμε την Καμπάλα, αυτό είναι όλο» θα δηλώσει ξερά η Madonna γνωρίζοντας ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης στο πάθος.

«Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα φυλακισμένη»

«Μερικές φορές βρισκόμουν σε κατάσταση σύγκρουσης» θα πει η Madonna, το 2015, στη Sun, μιλώντας με ειλικρίνεια για τον 8ετή γάμο της με Guy Ritchie. Αναλογιζόμενη τον καιρό που πέρασαν μαζί, η τραγουδίστρια σχολίασε: «Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να εκφραστώ ως καλλιτέχνης με τρόπους που δεν νομίζω ότι ο πρώην σύζυγός μου ένιωθε άνετα. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα εγκλωβισμένη. Δεν μου επιτρεπόταν πραγματικά να είμαι ο εαυτός μου».

Η σταρ του «Living for Love» αναγνώρισε, ωστόσο, ότι ο συμβιβασμός είναι βασικό μέρος κάθε επιτυχημένης σχέσης και δήλωσε ότι πρέπει απλώς να βρει τον κατάλληλο άνδρα που θα την αποδεχτεί γι’ αυτό που είναι.

«Αυτό δε σημαίνει ότι ο γάμος είναι κάτι κακό», είπε. «Αλλά αν είσαι καλλιτέχνης, πρέπει να βρεις κάποιον που να αποδέχεται 100% αυτό που είσαι και να νιώθει άνετα με αυτό» συμπλήρωσε η Madonna διερωτώμενη αν υπήρξε ποτέ αληθινή αγάπη ανάμεσα σε αυτήν και τον Guy.

«Πόσα είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω;»

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η Madonna άρχισε να παρατηρεί «ρωγμές στην επιδερμίδα του γάμου τους», γεγονός που τελικά οδήγησε στο επικείμενο διαζύγιο. Οι αμφιβολίες γιγαντώθηκαν και συνειδητοποίησε, τελικά, ότι ο γάμος «δεν ήταν αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μαντόνα είπε ότι ήξερε ότι ο γάμος τους τελείωνε όταν άρχισε να γράφει τη νέα της ταινία W.E., η οποία αφορούσε την ερωτική σχέση μεταξύ της διαβόητης Wallis Simpson και του βασιλιά Edward VIII – ήταν το πρώτο της μεγάλο έργο μετά τον χωρισμό τους.

Η Madonna παραδέχτηκε ότι προς το τέλος του ειδυλλίου της με τον Ritchie, το μόνο που σκεφτόταν ήταν το βάναυσο ερώτημα «Πόσα είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω;». Κοιτάζοντας πίσω, είπε τότε: «Σίγουρα έθεσα το είδος του υπαρξιακού ερωτήματος που νομίζω ότι οι άνθρωποι θέτουν όταν είναι παντρεμένοι τόσο καιρό: ποια είναι η τέλεια αγάπη;.

»Γιατί όταν ξεκινάς, όλα είναι υπέροχα και ωραία, και το άτομο που παντρεύτηκες είναι άψογο, και εσύ είσαι άψογη. Μετά περνάει ο καιρός, και μοιράζεστε τη ζωή σας, έχετε παιδιά, και υπάρχουν ρωγμές στη βιτρίνα. Δεν είναι τόσο ρομαντικό όσο ήταν παλιά. Σκέφτεσαι: “Δεν είναι αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν” και κυρίως “πόσα είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω;”».

Ο Guy Ritchie και η Madonna στην πρεμιέρα της ταινίας «Snatch» το 2001.

«Περιστράφηκε το κεφάλι μου»

Η Madonna γνώρισε τον σκηνοθέτη Guy Ritchie σε ένα πάρτι που διοργάνωσαν οι κοινοί φίλοι τους Sting και Trudie Styler το 1999. «Είχα ένα δυνατό προαίσθημα ότι η ζωή μου θα άλλαζε», θυμάται η Madonna «Το κεφάλι μου δεν γύρισε απλώς, το κεφάλι μου περιστράφηκε γύρω από το σώμα μου. Με είχε συνεπάρει η αυτοπεποίθησή του. Ήταν κάπως αλαζόνας, αλλά με έναν τρόπο που είχε επίγνωση του εαυτού του. Έπαιρνε ρίσκα και έχει πεινασμένο μυαλό».

Ακόμη και ο παλιός της φίλος Rupert Everett ενέκρινε, σημειώνοντας για τον Ritchie: «Ο τύπος δουλεύει σχεδόν τόσο σκληρά όσο και η Madonna. Σίγουρα δεν είναι ένα παιχνίδι».

Ωστόσο, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον Ritchie. Τον Ιανουάριο του 2000, η Madonna δήλωσε στο People ότι ήταν ερωτευμένη με τον Ritchie και ότι το ειδύλλιό τους ήταν «εξαιρετικό». Εκείνο τον Μάρτιο, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περίμενε παιδί μαζί και ο γιος τους Rocco Ritchie γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 2000.

Η τσαλακωμένη σακούλα δίπλα στο κρεβάτι

Έξι ημέρες αργότερα, στα 42α γενέθλια της Madonna, βρήκε μια τσαλακωμένη χάρτινη σακούλα κοντά στο κρεβάτι της, την οποία παραλίγο να πετάξει, περνώντας την για σκουπίδια. «Τότε παρατήρησα κάτι μέσα της, ένα μικρό κουτί», θυμήθηκε, προσθέτοντας ότι το κουτί περιείχε ένα δαχτυλίδι και μια κάρτα. «Ήταν ένα πολύ γλυκό γράμμα που μου έγραψε για όλα όσα περάσαμε, για τα γενέθλιά μου και το μωρό και για το πόσο ευτυχισμένος ήταν».

Η Madonna παντρεύτηκε τον Ritchie στις 22 Δεκεμβρίου 2000 στο κάστρο Skibo κοντά στο Dornoch της Σκωτίας, σε μια ιδιωτική τελετή με τις οικογένειές τους, τον Sting, τον Styler, την Gwyneth Paltrow, την Donatella Versace και μερικούς άλλους φίλους.

Η Madonna εξήγησε για την απομακρυσμένη τοποθεσία: «Θέλαμε να βρούμε ένα μέρος που να είναι πραγματικά δύσκολο να φτάσει κανείς, γιατί όταν οι άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν κάπου, ξέρεις ότι θέλουν πραγματικά να είναι εκεί».

Οι διαφορές που τους ένωσαν

Οι διαφορές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της αφοσίωσης της Μαντόνα στην Καμπάλα και της αγάπης της για τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία ο Guy δεν μοιραζόταν μαζί της, έπαιξαν επίσης ρόλο στον χωρισμό.

«Εκείνη προσπαθούσε να τον πείσει να έρθει σε πράγματα και εκείνος αντιστεκόταν», είπε ένας insider. «Εκείνη ήθελε περισσότερο να είναι διάσημη και εκείνος ήταν πιο χαμηλών τόνων. Ήθελε να ζήσει στο Λονδίνο και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά αυτό είναι αδύνατο όταν είσαι παντρεμένος με τη Madonna».

Ένας φίλος της Μadonna συμφώνησε: «Αυτό που πραγματικά επιβάρυνε τον Guy ήταν η τεράστια δημοσιότητά της. Υπήρχαν μόνο τόσα πολλά που έπρεπε να ανεχτεί».

Αν και ο χωρισμός φαινόταν σχετικά φιλικός στην αρχή, η Madonna και ο Ritchie θα είχαν αργότερα έναν πικρό πόλεμο για την κηδεμονία του Rocco, κάτι που κράτησε από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

* Πηγή: Grace