Η παγωμένη λίμνη των Ιωαννίνων κρύβει ένα μυστικό που αναστατώνει τις ζωές των ηρώων της νέας δραματικής σειράς που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 22:50, στο MEGA.

Το «Ταμπού», η νέα σειρά μυστηρίου και πάθους, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου και σκηνοθεσία του Αντρέα Γεωργίου, υπόσχεται να προσφέρει αστυνομικό μυστήριο και συγκλονιστικές ανατροπές στους τηλεθεατές.

Γύρω από τα αδέρφια Καρτάλη επιστήθιοι φίλοι και ορκισμένοι εχθροί.

Μια γυναίκα επιστρέφει στα Ιωάννινα και ξυπνά μνήμες από το παρελθόν. Μια παράνομη σχέση αναστατώνει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή των ηρώων της σειράς «Ταμπού». Θα καταφέρει ο παθιασμένος και παράνομος έρωτας να ταράξει τα ήρεμα νερά της λίμνης Παμβώτιδας; Και ποιο είναι το κόστος που πρέπει να καταβληθεί με αντάλλαγμα μια στιγμή ευτυχίας;

Γνωρίστε τον στενό κύκλο της οικογένειας Καρτάλη

Ελισάβετ Καλλιγά (Χρύσα Μιχαλοπούλου)

Πρώην αεροσυνοδός. Όμορφη και δυναμική με σταθερές αξίες στη ζωή της. Ο μεγάλος έρωτας του Γαβριήλ. Παρότι τον αγαπούσε, χώρισε μαζί του γιατί εκείνος δεν αποφάσιζε να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στα Γιάννενα, όπου ακολουθεί τον σύζυγό της, Νεκτάριο, στο νέο του επαγγελματικό βήμα.

Νεκτάριος Λάζαρης (Νικόλας Μακρής)

Ο σύζυγος της Ελισάβετ. Καρδιολόγος. Επιστρέφει στη γενέτειρά του στα Γιάννενα. Εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και συγχρόνως είναι  καθηγητής. Γοητευτικός άνδρας,  με γνώσεις κι έξω από το αντικείμενό του. Κοσμοπολίτης. Φαίνεται να λατρεύει την Ελισάβετ, είναι πολύ ερωτευμένος μαζί της. Τρέμει την παλιά σχέση της με τον Γαβριήλ Καρτάλη. Συμπεριφέρεται ως ο τέλειος σύζυγος, δοτικός, φεμινιστής.

Πέρσα Μωραΐτη (Δώρα Μπηλιώνη)

Όμορφη και καλοσυνάτη ραδιοφωνική παραγωγός. Η αδελφή της Μάρθας, συζύγου του Λουκιανού Καρτάλη. Ελεύθερη, ανιδιοτελής, ρεαλίστρια, ακριβοδίκαιη. Ζούσε από 18 ετών στην Αθήνα και γύρισε στα Γιάννενα μόνιμα εδώ και έναν χρόνο.  Ο μεγάλος έρωτας του Έκτορα, στον οποίο και ενέδωσε τους τελευταίους 6 μήνες.

Σταύρος Ζέρβας (Χριστόδουλος Μαρτάς)

Αργυροχρυσοχόος. Ο αδελφός της Μελίας. Στο μαγαζί του εργάζεται η Μάρθα, η σύζυγος του καλού του φίλου, Λουκιανού. Ένας άντρας με χιούμορ και καλός οικογενειάρχης. Την οικονομική διαχείριση στο σπίτι την έχει η σύζυγός του, η Αγλαΐα. Έχει πολύ «κακή» σχέση με το χρήμα. Λατρεύει τη γυναίκα του και τον γιο τους. Ένας άνθρωπος έξω καρδιά. Αγαπάει το κόσμημα και συγκεκριμένα τη γιαννιώτικη τέχνη που έμαθε πρώτα από τον παππού του και στη συνέχεια από τον πατέρα του. Το μαγαζί του είναι το πιο ξακουστό των Ιωαννίνων.

Αγλαΐα Ευθυμιάδη (Βασιλική Κυπραίου)

Η σύζυγος του Σταύρου. Είναι γυμνάστρια και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα pilates. Λατρεύει τη δουλειά της, προσέχει τη διατροφή της και έχει επιβάλει τα υγιεινά γεύματα σε όλη την οικογένεια. Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο και στον άντρα της. Καλή νοικοκυρά, μια γυναίκα μεθοδική και οργανωτική που προλαβαίνει τα πάντα…

Μηνάς Δενδρινός (Γιωργής Τσαμπουράκης)

Είναι ψυχίατρος και αγαπάει πολύ την επιστήμη του. Χαίρεται να βοηθάει ανθρώπους. Είναι ο πατέρας του Χρυσόστομου και της Ελίνας. Φίλος του Λουκιανού και του Σταύρου.

Γέννημα θρέμμα Γιαννιώτης, είναι πλέον διαζευγμένος. Όταν χώρισε, η σύζυγός του πήρε τα παιδιά και γύρισε στη γενέτειρά της, την Κύπρο. Εκείνη πέθανε πριν από δύο χρόνια και έκτοτε τα παιδιά του, ζουν μαζί του στα Γιάννενα. Ενώ με τον Χρυσόστομο δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα, η κόρη του, έμπλεξε με επικίνδυνες παρέες στα Γιάννενα και είναι η μόνιμη αγωνία του και η πληγή που τον κατατρώει. Ο Μηνάς, δεν έχει ξεπεράσει την Ελένη, με την οποία χώρισε εξαιτίας των οικογενειακών του προβλημάτων.

Ελένη Ραγκούση (Μυρτώ Αλικάκη)

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας στα Γιάννενα, έντιμη και αφοσιωμένη στο καθήκον. Στο παρελθόν είχε σχέση με τον Μηνά η οποία έληξε άδοξα. Νοιάζεται ακόμα για τα παιδιά του, με τα οποία είχε δεθεί αληθινά. Δυνατή γυναίκα, γνωρίζει πως η αγάπη δεν αρκεί για να διατηρηθεί μια σχέση.

Κατερίνα Παπάζογλου (Αστέρω Κυπριανού)

Η Κατερίνα είναι το δεξί χέρι της Ελένης στο αστυνομικό τμήμα, με την οποία διατηρεί φιλική σχέση μέχρι που μια υπόθεση θα μπει ανάμεσα τους. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα, τον μεγάλο της έρωτα της. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα όμως έχει σημαδέψει με τραγικό τρόπο τη ζωή τους…

Αντρέας  Λεμπέσης (Λευτέρης Ζαμπετάκης)

Ο σύζυγος της Κατερίνας, με την οποία τον δένει μια δυνατή αγάπη πέρα από κάθε φυσικό εμπόδιο.

Πρωταγωνιστούν

Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Μισιχρόνη

Θεοχάρης Ιωαννίδης, Χρύσα Μιχαλοπούλου

Ιάσονας Χρόνης, Δώρα Μπηλιώνη, Νίκη Βακάλη, Νικόλας Μακρής

Στον ρόλο της Ελένης, η Μυρτώ Αλικάκη

Μηνάς: ο Γιωργής Τσαμπουράκης

Λευτέρης Ζαμπετάκης

Στον ρόλο του Σταύρου, ο Χριστόδουλος Μαρτάς

Βασιλική Κυπραίου, Αστέρω Κυπριανού

Συμμετέχουν:

Μάριος Μαριόλος, Μαρίλια Μητρούση, Σεμέλη Μητροπούλου, Κάτια Νεκταρίου, Νίκος Μανωλάς, Ανδρέας Γιαννακούλας, Ερατώ Μανδαλενάκη, Εβίτα Αγαΐτση, Σταύρος Χατζατριάν, Θάνος Λάμπρου, Χριστιάνα Βατίστα

Στον ρόλο της Ματίνας, η Αθηνά Ροδίτου

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Σκηνοθέτες: Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ευαγγέλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλλος Γεωργίου, Στέλιος Ευτυχίου, Γιώργος Τσεριώτης

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής: G&N Make it productions Ltd

Παραγωγή: Alter Ego Media S.A.-MEGA