Μπορεί ο καιρός να μην είναι σύμμαχός σας αφού οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν, αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε ότι πολύ σύντομα θα χρειαστείτε να φορέσετε πιο ζεστά ρούχα λόγω της αλλαγής του καιρού.

Και τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσετε σιγά σιγά να οργανώνετε την ντουλάπα σας και τα πράγματά σας.

Αν δε είστε από εκείνους που η πρωινή σας ρουτίνα περιλαμβάνει το ψάξιμο σε μια χαοτική ντουλάπα αναζητώντας αυτό το τέλειο ρούχο ή ζευγάρι παπούτσια τότε επιβάλλεται άμεσα η οργάνωσή της.

Η οργάνωση ντουλάπας έχει πολλά οφέλη πέρα ​​από την απλή αισθητική. Φανταστείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλα τα ρούχα σας, τακτοποιημένα και κατηγοριοποιημένα. Δεν θα χρειάζεται πλέον να σκάβετε μέσα από στοιβαγμένες ή μπερδεμένες κρεμάστρες για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.

Ελέγξετε την ντουλάπα και το περιεχόμενο της

Πριν κάνετε οτιδήποτε, ελέγξετε την ντουλάπα σας και διαλέξετε ποια πράγματα χρειάζεστε και ποια όχι.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στην ντουλάπα και θα έχετε μεγαλύτερη ορατότητα στα ρούχα και τα αξεσουάρ σας.

Επιπλέον, τα ακατάστατα ράφια, οι μπερδεμένες κρεμάστρες και οι αταίριαστες λύσεις αποθήκευσης μπορούν να συμβάλουν στο χάος της ντουλάπας. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα είδη οργάνωσης, όπως κάδους, διαχωριστικά, θήκες και κρεμάστρες, για να αποθηκεύσετε κάθε αντικείμενο συστηματικά.

Ταξινόμηση και εκκαθάριση

Η ταξινόμηση των αντικειμένων σας σε κατηγορίες, όπως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και διάφορα είδη, σας επιτρέπει να βλέπετε ξεκάθαρα τι έχετε και να καταλάβετε πώς να το οργανώσετε αποτελεσματικά.

Ξεκινήστε βγάζοντας τα πάντα από την ντουλάπα σας και ταξινομώντας τα αντικείμενα σε κατηγορίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε διπλά αντικείμενα, πράγματα που ξεχάσατε ότι είχατε ή τι δεν χρειάζεστε/θέλετε πλέον. Μόλις γίνει αυτό, αποφασίστε τι θέλετε να κρατήσετε ή να δωρίσετε.

Μεγιστοποίηση του χώρου αποθήκευσης

Όταν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το χώρο της ντουλάπας σας, να θυμάστε ότι μια καλά οργανωμένη και αποτελεσματική διάταξη της ντουλάπας κάνει παιχνιδάκι την εύρεση και την αποθήκευση αντικειμένων. Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας κρεμάστρες που σας επιτρέπουν να κρεμάτε πολλά ρούχα κάθετα. Επιπλέον, δημιουργήστε στενό χώρο τοποθετώντας ράφια πάνω ή κάτω από τη ράβδο ανάρτησης για να αποθηκεύετε αντικείμενα όπως διπλωμένα πουλόβερ, παπούτσια ή αξεσουάρ.

Τα συρτάρια είναι ιδανικά για την αποθήκευση μικρότερων αντικειμένων όπως κάλτσες, εσώρουχα και αξεσουάρ με προσεγμένο και εύκολο στην πρόσβαση τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστικά συρταριών για να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω τον χώρο και να διατηρήσετε τα αντικείμενα ξεχωριστά.

Μην ξεχνάτε το πίσω μέρος της πόρτας της ντουλάπας! Τοποθετήστε γάντζους ή κρεμαστές για να αποθηκεύσετε αντικείμενα όπως ζώνες, παπούτσια, κασκόλ ή πορτοφόλια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση του χώρου της ντουλάπας , διατηρώντας παράλληλα αυτά τα αντικείμενα ορατά και εύκολα προσβάσιμα.

Επενδύστε σε μια ντουλάπα

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε επαρκή χώρο τότε μπορείτε να επενδύσετε σε μια υφασμάτινη ντουλάπα. Μπορείτε πάλι να χρησιμοποιήσετε την υφασμάτινη ντουλάπα για την αποθήκευση των ρούχων σας.

Επιλέξτε τις ειδικές υφασμάτινες θήκες αποθήκευσης, ιδανικές για ρούχα, παπλώματα και κουβέρτες, η οποία θα κάνει τη διαδικασία οργάνωσής τους εύκολα και γρήγορα.

Για περισσότερο χώρο επιλέξτε τις ειδικές θήκες αποθήκευσης κενού αέρος, ιδανικές για ρούχα, κλινοσκεπάματα και διάφορα ογκώδη είδη. Διαθέτουν ειδικό στόμιο αποσυμπίεσης του αέρα, είναι αεροστεγής, αδιάβροχες και επαναχρησιμοποιούμενες.

Μπείτε στο SHOPFLIX.gr και επιλέξτε ό,τι χρειάζεστε για την οργάνωση της ντουλάπας σας. Κάντε τις αγορές σας μέσα από την πλατφόρμα και τα πράγματά σας θα έρθουν άμεσα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεστε.