Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ στη πρόθεση ψήφου, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ στη πρόθεση ψήφου, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δημοσκόπηση μετρά τη «δύναμη» των κομμάτων με τη ΝΔ να παραμένει σταθερά πρώτη κάτω όμως από τα ποσοστά των ευρωεκλογών.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ που βλέπει το φως της δημοσιότητας δεν παρουσιάζει μεγάλες εκπλήξεις με το κυβερνών κόμμα να παραμένει πρώτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να καταγράφει άνετη πρωτιά στην πρόθεση ψήφου έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά της όμως να παραμένουν κάτω από αυτά των ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στην τρίτη θέση χωρίς κανένα σημάδι ανάκαμψης ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν φτάνει το 16%

Όσον αφορά τα ποσοστά αυτά είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

Δεν έπεισε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ως προς τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην έρευνα της GPO για λογαριασμό του STAR, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%. Μάλιστα, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ το 33,3% της κρίνει θετικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η μεταναστευτική πολιτική.

Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Πρώτος ο Κουτσούμπας σε δημοφιλία

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συγκεντρώνει 42,7% των θετικών ψήφων έναντι 41,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκη και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στον απόηχο της αποπομπής Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της GPO, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 42,8% στο ερώτημα «ποιον/α από τους παρακάτω θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ». Ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης με 17,9% και τρίτος έρχεται ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%.

Στο ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του κόμματος σε ποσοστό 35,2% θέλουν να παραμείνει πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε ποσοστό 59% να εκλεγεί κάποιος άλλος/η.

Only in

Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει πως με δικό του κόμμα μπορεί να ξεκινάει από 5%. Η έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024