Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης εξαπολύει η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 88ης ΔΕΘ.

Όπως τονίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου, «αναδεικνύεται η αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες που δεν τα βγάζουν πέρα». Παράλληλα προσθέτει πως «με επικοινωνιακά παιχνίδια και μέτρα ασπιρίνη δεν αντιμετωπίζονται τόσο μεγάλα προβλήματα».

«Χρειάζεται να υπάρξει μια εναλλακτική λύση στους μονόδρομους του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως «από ότι φαίνεται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν τολμάει να πάρει θαρραλέα μέτρα όπως η μείωση του Φ.Π.Α, η επαναφορά του ΕΚΑΣ, η απληστία για κέρδη των μεγάλων καρτέλ supermarket, Τραπεζών, Ενέργειας».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, με προτάσεις και πυκνές πρωτοβουλίες. Να ξαναγίνει ο βασικός πόλος των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

Αναλυτικά η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στην Δ.Ε.Θ.

Οι Υπουργοί του σπεύδουν να μας πείσουν ότι τα μέτρα που δεσμεύτηκε θα αντιμετωπίσουν τη μειούμενη ασταμάτητα αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων.

Ωστόσο, όλα αποδεικνύονται ανεπαρκή, αναδεικνύεται η αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες που δεν τα βγάζουν πέρα. Με επικοινωνιακά παιχνίδια και μέτρα ασπιρίνη δεν αντιμετωπίζονται τόσο μεγάλα προβλήματα.

Η Κυβέρνηση μας καλεί ως Αντιπολίτευση να μιλάμε με στοιχεία.

Ορίστε λοιπόν τα στοιχεία και μάλιστα με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

– Στο 3% ανέβηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ακυρώνοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί αποκλιμάκωσης των τιμών.

– Η άνοδος του πληθωρισμού (ήταν στο 2,7%, σε ετήσια βάση, τον περασμένο Ιούλιο) αποδίδεται κυρίως στις αυξήσεις στα τρόφιμα, στο φυσικό αέριο, στα ενοίκια και στα αεροπορικά εισιτήρια.

– Από τα στοιχεία προκύπτουν σημαντικές ανατιμήσεις, 6,5% σε ένδυση-υπόδηση, αλλά και σε ό,τι αφορά την κατηγορία «στέγαση», όπου οι τιμές τρέχουν με 5,5%.

– Σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, το ελαιόλαδο είναι 49,1% ακριβότερο από τον Αύγουστο του 2023, τα δημητριακά 11,2% και τα ψάρια 11,3%!

– Στο φυσικό αέριο, οι ανατιμήσεις φτάνουν το 28%, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν 27,3% υψηλότερα.

– Το πακέτο διακοπών καταγράφει αύξηση 7,2%. Ανατιμήσεις 14% έχουμε στα ασφάλιστρα υγείας.

Και αυτά είναι κάποια μόνο στοιχεία από αυτά που δημοσίευσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ποιος πιστεύει ότι η Ελληνική κοινωνία μπορεί αν αντέχει για πολύ την εντεινόμενη ακρίβεια, που συνεχίζει με διάφορες μορφές για τρία ολόκληρα χρόνια.

Ποιος πιστεύει ότι αντέχει η μέση ελληνική οικογένεια;

Ποιος πιστεύει ότι μ΄ αυτή την ακρίβεια και το χαμηλό εισόδημα μπορεί ο μέσος Έλληνας, να ανταποκριθεί στις ανάγκες του;

Απ΄ ότι φαίνεται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Ν.Δ που δεν τολμάει να πάρει θαρραλέα μέτρα όπως η μείωση του Φ.Π.Α, η επαναφορά του ΕΚΑΣ, η απληστία για κέρδη των μεγάλων καρτέλ supermarket, Τραπεζών, Ενέργειας.

Δεν πάει άλλο.

Χρειάζεται να υπάρξει μια εναλλακτική λύση στους μονόδρομους του Κ. Μητσοτάκη

Οι Έλληνες ταλαιπωρήθηκαν δέκα χρόνια από την χρεοκοπία και τα Μνημόνια. Δεν αντέχουν άλλο.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, με προτάσεις και πυκνές πρωτοβουλίες. Να ξαναγίνει ο βασικός πόλος των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Αυτό κρίνεται με την εκλογή του νέου Προέδρου μας. Αυτό κρίνεται στις 6/9 και στις 13/9.

Η συμμετοχή σας θα εκπέμψει μήνυμα ελπίδας και θέλησης να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση!».