Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας ο Μητσοτάκης για τον καθιερωμένο αγιασμό – Άλυτα τα προβλήματα

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας ο Μητσοτάκης για τον καθιερωμένο αγιασμό – Άλυτα τα προβλήματα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός τα βλέπει όλα τέλεια, τα κλειστά σχολεία, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι ανεπαρκείς υποδομές τον διαψεύδουν

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παρευρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, για τον καθιερωμένο αγιασμό για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σε σχολείο της Γλυφάδας παρευρέθη ο πρωθυπουργός για τον καθιερωμένο αγιασμό

Την ώρα που ο πρωθυπουργός τα βλέπει όλα τέλεια, τα κλειστά σχολεία, οι συγχωνεύσεις ή η κατάργηση σχολικών τμημάτων και οι ανεπαρκείς ή προβληματικές υποδομές τον διαψεύδουν.

Το πρώτο κουδούνι μπορεί να χτύπησε, ο αγιασμός να έγινε, αλλά εν έτει 2024 υπάρχουν μαθητές που καλούνται να μπουν σε κτίρια παλιά και κακοσυντηρημένα, με σοβάδες έτοιμους να πέσουν, για να μην μιλήσουμε για τις αίθουσες – κοντέινερ.

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτηρίζουν οι γονείς τους διορισμούς 10.000 εκπαιδευτικών για τους οποίους πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Περί τα 1.600 τμήματα συγχωνεύονται και τάξεις θα λειτουργήσουν με 25 ή και περισσότερους μαθητές, την ώρα που γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές προετοιμάζουν διαμαρτυρίες.

Λύσεις – μπαλώματα

Εκτός από τα παλιά και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια είναι και τα σεισμόπληκτα.  Το 17ο δημοτικό στο Αιγάλεω, ενώ το 2019 κρίθηκε ακατάλληλο λόγω σεισμού, εξακολουθεί να λειτουργεί έξι σχολικές χρονιές μετά. Μάλιστα, όχι μόνο δεν επισκευάστηκε αλλά βανδαλίστηκε, με τα παιδιά να μοιράζονται σε σχολεία της περιοχής μέχρι να υπάρξει λύση-μπάλωμα.

Τρία ακόμη είναι τα σεισμόπληκτα σχολεία μόνο στο Αιγάλεω, δεκάδες σε όλη τη χώρα. Αυτά όμως δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα. Στου Ζωγράφου ένα γιαπί εδώ και 8 χρόνια προορίζεται για κανονικό σχολείο. Μέχρι τότε οι μισοί μαθητές «φοιτούν» στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας και οι υπόλοιποι στην αυλή του δημοτικού, σε μία πρώην αποθήκη.

Κλειστά σχολεία

Στον Βλοχό Καρδίτσας οι μαθητές θα αναγκαστούν να πάνε και φέτος σχολείο στον Παλαμά, 10 χιλιόμετρα μακριά. Τα σημάδια στους τοίχους θυμίζουν μέχρι πού έφτασε το νερό στις καταστροφικές πλημμύρες πριν από έναν χρόνο.

«Δεν υπάρχει χωριό αν δεν υπάρχει σχολείο», λέει η Χαρούλα Καλογήρου, μητέρα 6 παιδιών κοιτάζοντας το εγκαταλελειμμένο σχολείο όπου χτυπούσε κάποτε η καρδιά του χωριού.

Κλειστό το σχολείο και στη Φαρκαδόνα, όπου ο Ντάνιελ άφησε τα σημάδια του. Στη Θεσσαλία, 18 σχολεία μένουν ακόμα στοιχειωμένα. Δεν θα ανοίξουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση έπιασαν πάτο (2022) σε σύγκριση με τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ παρά τις έως τώρα μεγαλόστομες διακηρύξεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα στοιχεία της έκθεσης «Education at a Glance 2024» επιβεβαιώνουν σε απόλυτο βαθμό τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που παρατηρούνται στα δημόσια σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Only in

11η Σεπτεμβρίου: Η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο

Όσα συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με το αδιανόητο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και οι θεωρίες συνωμοσίας που ακολούθησαν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024