Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει πως με δικό του κόμμα μπορεί να ξεκινάει από 5%. Η έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα

Όλο και πιο κοντά στην ιδέα να παρατήσει εντελώς τον ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Τα όσα συνέβησαν ένα χρόνο τώρα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η αποπομπή του απ’ αυτήν τον έκαναν να σκέφτεται ξανά και ξανά αν θα πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος. Το κλίμα ενότητας δε που επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου μετά την καθαίρεσή του λειτουργεί επίσης αποτρεπτικά.

Στενοί του συνεργάτες και βουλευτές που τον στηρίζουν ακόμα θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να δώσει και πάλι το «παρών» στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Οι πληροφορίες λένε ότι τον πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, προκρίνοντας μια διχαστική ατζέντα σε μια λογική σύγκρουσης με το κομματικό κατεστημένο, όπως ακριβώς έγινε και στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή.

Δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του in ευρήματα κρυφής δημοσκόπησης λειτουργούν ενθαρρυντικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας κάτι νέου που θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς σύμφωνα με αυτά, ένα νέο κόμμα υπό τον ίδιο φαίνεται πως αγγίζει το 5%. Ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο για κόμμα που προς το παρόν υπάρχει μόνο ως ιδέα. Με το καλημέρα εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή, ενώ έχει ήδη έτοιμη σχεδόν τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε αυτή την περίπτωση δε, μιλάμε για ένα κόμμα που θα το χτίσει ο ίδιος από την αρχή, επιλέγοντας τους συνεργάτες του και τον τρόπο λειτουργίας του, αντί να μπει και πάλι σε εσωκομματικές διαμάχες που δεν οδηγούν πουθενά. Επιπλέον δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κύλησε ήρεμα χωρίς παρατράγουδα και ένταση. Είναι κάτι που επίσης μετράει για τον ίδιο αναφορικά με τις ισορροπίες στο κόμμα, χωρίς τον ίδιο παρόντα.

Διάσπαση

Αν ο κ. Κασσελάκης προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον ακολουθήσουν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εκλεγμένοι βουλευτές. Κατά συνέπεια μια νέα διάσπαση – η τρίτη κατά σειρά – αποτελεί ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο, με τη διαφορά ότι πλέον θα έχει συμβεί από υποστηρικτές του πρώην προέδρου. Απομένει να δούμε ποια θα είναι τελικά η απόφαση που θα πάρει.

Only in

Αποκάλυψη in: Δώρο με Γεύση ίσως… Δώρου Άδωρου για τους Δήμους

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του in αναμένονται αυτοδιοικητικές εκπλήξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024