Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίες μεταγραφές το καλοκαίρι και ενισχύθηκε σημαντικά με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης στα 100 χρόνια του συλλόγου. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν τη μία «βόμβα» μετά την άλλη, με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ να αποτελεί τη μεγαλύτερη κίνηση από πλευράς ερυθρόλευκων, αφού υπέγραψε ένα «χρυσό» συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Βεζένκοφ έχει επιστρέψει… on fire

Ο Ολυμπιακός προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τη μεγάλη επιστροφή, ενώ έκανε τον Σάσα Βεζένκοφ τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στη Euroleague! Ο ίδιος ο Βούλγαρος φόργουορντ ήθελε σαν «τρελός» την επιστροφή του στο λιμάνι και η διοίκηση του Ολυμπιακού το έκανε πράξη.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε ότι επέστρεψε στην οικογένεια του, ενώ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας πως ο στόχος του MVP της Euroleague το 2023 είναι η κορυφή της Ευρώπης. Ο 29χρονος φόργουορντ υπέγραψε 5ετες συμβόλαιο, δείγμα και των μεγάλων στόχων που έχει με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ με το «καλημέρα» δείχνει ότι επέστρεψε με άγριες διαθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα που ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Βεζένκοφ είχε 24 πόντους (3/4 βολές, 6/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ), ενώ στο πρώτο παιχνίδι για φέτος κόντρα στη Μακάμπι, που έγινε προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη, ο Βούλγαρος ήταν και πάλι εξαιρετικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους (5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο).

Επέστρεψε για να κάνει τη διαφορά

Ο Βεζένκοφ έχει γυρίσει έτοιμος να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και φαίνεται από τα πρώτα παιχνίδια, ενώ προσφέρει εύκολους πόντους στην επίθεση, αλλά και ασφάλεια στον τομέα των ριμπάουντ. Παράλληλα, είναι πιθανότατα ο πιο πλήρες πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη, ενώ η εμπειρία από το NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς τον βοήθησε να εξελίξει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του.

Αυτό που παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως και στα δύο φιλικά δεν έχει ανεβάσει ρυθμούς στο 100%, δείγμα και του τι έρχεται, ενώ μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό και το τρομακτικό ρόστερ που έχει δημιουργηθεί, θα είναι ακόμη πιο απελευθερωμένος.

Ο Βεζένκοφ θα είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού τα επόμενα χρόνια και στην επίθεση θα αποτελεί το κλειδί σε όλα τα συστήματα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που τον γνωρίζει πολύ καλά, τον εμπιστεύεται απόλυτα και έχει αποδείξει στο έπακρο πως μπορεί να τον εκμεταλλευτεί. Ο ίδιος ο Σάσα «διψάει» για τίτλους και διακρίσεις, είναι τοπ επιπέδου παίκτης και επιθετικά ένα «υπερόπλο» και αυτό φαίνεται από τα πρώτα φιλικά της σεζόν.