Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε μια ακόμα σπουδαία μεταγραφή, με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου Ιβοριανού μέσου Σέικ Ντουκουρέ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Άρη στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο Ντουκουρέ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ligue 1 και La Liga, ενώ πέρυσι με τους κίτρινους αγωνίστηκε συνολικά 15 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή

«Η ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ ΒΕΝΕΤΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με Cheick Doukoure καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.

Είναι γεννημένος στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού στις 11 Σεπτεμβρίου 1992, ο Cheick Doukoure ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της Λοριάν. Τον Ιούλιο του 2010 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την γαλλική ομάδα, ενώ στις 7 Αυγούστου 2010 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Το 2012 αγωνίστηκε στην SAS Epinal, σύλλογος Γ’ κατηγορίας της Γαλλίας, με μορφή δανεισμού για να συνεχίσει το 2014 στην Metz και στην Ligue 1, όπου σε 63 συμμετοχές σημείωσε 2 γκολ και είχε μια ασίστ.

Το 2017 αγωνιζόμενος στην La Liga και στο Copa del Rey με την Levante μετρώντας 21 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ το 2019 παραχωρήθηκε δανεικός για 1 χρόνο στην SD Huesca. Επόμενος σταθμός του η CD Leganes, στην οποία σημείωσε 1 γκολ σε 17 εμφανίσεις.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2022 για τον Άρη με τον οποίο είχε 36 συμμετοχές με τρία γκολ.

Ο Ιβοριανός μέσος έχει αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές της Γαλλίας, ωστόσο επέλεξε να ενταχθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ακτής Ελεφαντοστού. Συνολικά, έχει 21 επίσημες συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, πετυχαίνοντας 1 γκολ, ενώ το 2015 κατέκτησε το Africa Cup of Nations.

Με δηλώσεις του στο Iraklis-fc.com o Cheick Doukoure αναφέρθηκε στην νέα πρόκληση της καριέρας του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Έχω καταλάβει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ανυπομονώ να παίξω με τον Ηρακλή και να δώσω χαρά στους φιλάθλους που όπως γνωρίζω θα είναι στο πλευρό μας σε κάθε αγώνα».