Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιδανικό «σενάριο» με το… αριστερό

Ιδανικό «σενάριο» με το… αριστερό

Οι νίκες δίνουν ώθηση και ηρεμία σε μια ομάδα που κάνει νέο ξεκίνημα

Η εθνική μας ομάδα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της στο Δουβλίνο, επικρατώντας της Ιρλανδίας με 2-0 και όλα πήγαν κατ’ ευχήν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς θα πρέπει να τονίσουμε πως και η Αγγλία νίκησε με το ίδιο σκορ την Φινλανδία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Έτσι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του γκρουπ η εθνική μας έχει έξι βαθμούς (όσους και η Αγγλία) και όλα δείχνουν ότι έχουμε το πάνω χέρι σε ότι αφορά την δεύτερη θέση του γκρουπ.

Είχαμε επισημάνει ότι το ματς στο Δουβλίνο δεν θα ήταν εύκολο και δεν ήταν. Χρειάστηκαν δύο εξαιρετικά σουτ των Ιωαννίδη και Τζόλη στο δεύτερο μέρος (με τους δύο Έλληνες επιθετικούς να σκοράρουν με αριστερό) για να πάρουμε το «τρίποντο» κι αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι οι τρεις πόντοι.

Δύο εξαιρετικά σουτ έστειλαν την μπάλα εκεί που… έπρεπε και μάλιστα σε χρονικά σημεία που η ομάδα μας είχε ανάγκη το γκολ.

Το πρώτο στο 50’ στα πρώτα δηλαδή λεπτά του δευτέρου μέρους και το δεύτερο στο 87’, όταν οι Ιρλανδοί είχαν αρχίσει να πιέζουν παίζοντας την τελευταία τους… ζαριά.

Οι τρεις πόντους μετρούν λοιπόν πάνω απ’ όλα και το λέμε αυτό διότι κάθε νίκη έχει ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο σε ότι αφορά την βαθμολογική συγκομιδή αλλά και για την ταυτότητα της ομάδας.

Είναι μεγάλη υπόθεση για την εθνική να «χτίσει» μια καλή ψυχολογία με νίκες όπως αυτή κόντρα στην Φινλανδία αλλά και απέναντι στην Ιρλανδία, καθώς μιλάμε για ένα νέο ξεκίνημα.

Και κάθε ομάδα θέλει την ψυχολογική ώθηση σε μια νέα αρχή και η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν ιδανική για την ομάδα μας, σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου.

Καλύτερο «σενάριο» δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος για την ομάδα μας και είναι προφανές πως οι νίκες «αγοράζουν» ηρεμία και χρόνο για τον νέο προπονητή της Εθνικής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός θέλει να δώσει μια νέα φιλοσοφία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και είναι μεγάλη υπόθεση να μπορεί να δουλέψει η εθνική έχοντας ήδη δύο εξαιρετικά αποτελέσματα στα δύο πρώτα παιχνίδια του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο.

Ο στόχος επετεύχθη και είναι δεδομένο πως τίποτε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο. Τώρα, έχοντας δύο νίκες μπορούμε να «κοιτάξουμε» πιο άνετα το μεγάλο παιχνίδι του Οκτωβρίου απέναντι στην Αγγλία, έχοντας έξι βαθμούς στο σακούλι μας.

Οι νίκες φέρνουν χαμόγελα και το 2Χ2 που έκανε η Εθνική μας στον όμιλο του Nations League, δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερη συνέχεια, με προφανή βεβαίως στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, οι Κασσελακικοί και ο Αλέξης Τσίπρας

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ το παρασκήνιο στα άδυτα της Κουμουνδούρου είναι ήδη πλούσιο. Τα τρία στρατόπεδα και ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024