Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στο ΣΕΦ και δεν χωρά αμφιβολία πως ο προπονητής των πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δει πολλά πράγματα για την ομάδα του.

Και είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τα δύο πρώτα φιλικά της ομάδας του λιμανιού και κυρίως από το δεύτερο κόντρα στην ομάδα του Βελιγραδίου.

1.Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει επιστρέψει και είναι σα να μην έφυγε ούτε μια μέρα από τον Ολυμπιακό. Οι 24 πόντοι εναντίον του Αστέρα και οι 20 εναντίον της Μακάμπι, δημιουργούν με το… καλημέρα νέα συνθήκη παιχνιδιού για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Βεζένκοφ «πυροβολεί» ασταμάτητα και όλες οι ομάδες ξέρουν ότι ο φόργουορντ των πειραιωτών είναι μια «μηχανή» πόντων που δεν την σταματάς εύκολα.

2.Ο Ράιτ δείχνει αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο άλμα την σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και είναι πολύ σημαντικό να δούμε τον Αμερικανό στην δεύτερη χρονιά του στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι σίγουρα ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στους «ερυθρόλευκους» και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να μπορεί να βασιστεί για μεγάλο χρόνο παιχνιδιού και στον Αμερικανό.

Και είναι ξεκάθαρο μετά τα νέα για τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, πως ο Ράιτ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην ομάδα του λιμανιού.

3.Πάμε και στην τελευταία μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό, μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε ντεμπούτο στα ερυθρόλευκα παίζοντας στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε στις οκτώ ασίστ που μοίρασε ο Γάλλος σούπερ σταρ της ομάδας του Πειραιά. Ο Φουρνιέ είναι παίκτης που σκοράρει πολύ αλλά παράλληλα μπορεί να παίξει και τον ρόλο του καλού δημιουργού, όπως φάνηκε και στο φιλικό με την ομάδα της Σερβίας.

Οι οκτώ ασίστ που μοίρασε ο Φουρνιέ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» είναι ένα δείγμα των πολλών πραγμάτων που μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος στον Ολυμπιακό και είναι προφανές ότι οι ασίστ είναι μέσα στο… πρόγραμμα.

Υπάρχει δηλαδή και ο «άλλος» Φουρνιέ, όχι μόνο ο παίκτης που σκοράρει, αλλά και αυτός που ξέρει να δημιουργεί και να πασάρει καλά.

4.Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι εδώ και το φωνάζει με εντυπωσιακό τρόπο. Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη στο ξεκίνημα για τον Αμερικανό αλλά τώρα τα πράγματα φαίνεται πως είναι πολύ διαφορετικά.

Δεν υπάρχει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε την περσινή χρονιά και ο ΜακΚίσικ είναι πανέτοιμος για να κάνει την διαφορά, προς μεγάλη φυσικά ικανοποίηση του Μπαρτζώκα, καθώς ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν έχει κρύψει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Αμερικανού.

Το θέμα τώρα πάντως που «καίει» τον Ολυμπιακό είναι ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ καθώς ο Σέρβος σέντερ θα μείνει εκτός δράσης για ενάμιση περίπου μήνα κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Τώρα λοιπόν καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο «μετράει» το μεγάλο βάθος στο ρόστερ και πλέον δημιουργούνται και νέα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με τον Πετρούσεφ.

Με Φαλ και Μιλουτίνοφ νοκ άουτ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Πετρούσεφ θα μείνει στον Ολυμπιακό και θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο «5» μαζί με τον Ράιτ.