Ο Χάρι Κέιν έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική καριέρα, με την φανέλα της Τότεναμ και της Μπάγερν και φυσικά και με αυτή της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Ο διεθνής σέντερ φορ όμως δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο (μέχρι στιγμής) και πολλοί είναι αυτοί που λοιδορούν τον άσο των Βαυαρών για το συγκεκριμένο θέμαα αν και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Άγγλος φορ ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη την περσινή χρονιά, με 36 γκολ σε 32 ματς και πήρε το «χρυσό» παπούτσι.

Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ένα χαμός με την αδυναμία του Κέιν να σηκώσει κάποιον τίτλο και πολλοί είναι αυτοί που τονίζουν πως την χρονιά που ο Άγγλος φορ πήρε μεταγραφή στην Μπάγερν, οι Βαυαροί έμειναν χωρίς τρόπαιο στην Γερμανία.

Αυτό όμως με το οποίο δεν τολμά να… γελάσει κανείς είναι οι επιδόσεις του 31χρονου σέντερ φορ στο σκοράρισμα με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας κι αυτό διότι ο Κέιν είναι ασταμάτητος.

Ο διεθνής άσος έχει τρελάνει κόσμο με τον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας και δεν είναι φυσικά τυχαίο πως ο Κέιν είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ο επιθετικός της Μπάγερν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «λιονταριών» στη νίκη επί της Φινλανδίας με 2-0 (αποτέλεσμα που βόλευε και την Εθνική μας ομάδα) καθώς σημείωσε και τα δύο τέρματα της αγγλικής ομάδας.

Έτσι ο Κέιν έφτασε, στην 100η του συμμετοχή με την φανέλα της Αγγλίας, τα 68 γκολ και είναι προφανώς ένας αριθμός που… ζαλίζει.

Παράλληλα όμως είναι και μια επίδοση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει το πόσο μεγάλο σκόρερ είναι ο διεθνής στράικερ της Αγγλίας.

Ο Κέιν λοιπόν έχει καταφέρει σε εννιά χρόνια παρουσίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, να πετύχει 68 γκολ και φυσικά έχει μπροστά του έναν πολύ μεγάλο στόχο, να φτάσει τα 100 γκολ με την φανέλα των «λιονταριών».

Δεν είναι βεβαίως εύκολο αλλά μιλάμε για έναν στόχο που δεν είναι και ακατόρθωτος για έναν επιθετικό με τις δυνατότητες του Κέιν και είναι δεδομένο πως ο Άγγλος επιθετικός θέλει να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τους… επόμενους επιθετικούς των «λιονταριών».

Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει πριν από ενάμιση χρόνο, πως θέλει να φτάσει τα 100 γκολ με την φανέλα της Αγγλίας χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο στόχο εφικτό.

«Είμαι πολύ παθιασμένος όταν παίζω με την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Το να παίζεις για την Αγγλία είναι κάτι μοναδικό και ήταν πάντα το όνειρο μου.

Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι θα είμαι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής. Αυτό δεν το είχα ονειρευτεί ποτέ», είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο Κέιν.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε ότι στην δεύτερη θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας, βρίσκεται ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πετύχει 53 γκολ σε 120 παιχνίδια με την φανέλα της Αγγλίας ενώ στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται το όνομα ενός θρύλου του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Μπόμπι Τσάρλτον ο οποίος είχε πετύχει 49 γκολ σε 106 συμμετοχές ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Γκάρι Λίνεκερ με 48 γκολ σε 80 εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Την πεντάδα της σχετικής λίστας συμπληρώνει ο Τζίμι Γκριβς, παίκτης θρύλος για την Τότεναμ, ο οποίος πέτυχε 44 γκολ σε 57 συμμετοχές με τα «λιοντάρια».

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τονίσουμε είναι πως στην πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας βρίσκονται τρεις παίκτες που έχουν γράψει ιστορία με την φανέλα της Τότεναμ.

Ο Χάρι Κέιν που βρίσκεται στην πρώτη θέση, ο Λίνεκερ που είναι στην τέταρτη και φυσικά ο Γκριβς που είναι στην πέμπτη θέση.

Όλοι τους έχουν αγωνιστεί στους πρωτευουσιάνους και αυτό λέει πολλά για τους επιθετικούς που έχει… προσφέρει η Τότεναμ στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Έτοιμος να σπάσει και το ρεκόρ συμμετοχών

Όπως προαναφέραμε ο διεθνής επιθετικός της Μπάγερν φόρεσε για 100η φορά την φανέλα των «λιονταριών» στο παιχνίδι με την Φινλανδία κι έχει και αυτό ιδιαίτερη σημασία για τον στράικερ των Βαυαρών.

Ο Κέιν είναι στην δέκατη θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τη Αγγλίας και έχει ασφαλώς πολλά χρόνια μπροστά του για να γίνει και ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις με την φανέλα των «λιονταριών».

Ρέκορντμαν συμμετοχών στην Αγγλία είναι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Πίτερ Σίλτον ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 125 παιχνίδια ενώ στην δεύτερη θέση συναντάμε (ξανά) τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 120 παιχνίδια.

Στην Τρίτη θέση είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με 115 ματς και τέταρτος με ένα λιγότερο (114) είναι ο Στίβεν Τζέραρντ.

Πέμπτος είναι ο Μπόμπι Μουρ με 108 παιχνίδια και όπως προαναφέραμε ο Χάρι Κέιν είναι στην δέκατη θέση με 100 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο άσος της Μπάγερν είναι 31 ετών και αν μη τι άλλο τα χρόνια που θα έρθουν μπορεί να γίνει και ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας, πετυχαίνοντας ένα μοναδικό επίτευγμα.

Να είναι πρώτος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Άγγλων.