Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι νίκες πρέπει να γίνουν… συνήθεια

Οι νίκες πρέπει να γίνουν… συνήθεια

Μέσα από τις νίκες μια ομάδα «χτίζει» χαρακτήρα

Η εθνική μας ομάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική της ηγεσία και δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή η νέα αρχή είχε ιδανικό ξεκίνημα.

Η ομάδα μας κατάφερε να πετύχει δύο νίκες επί Φινλανδίας και Ιρλανδίας στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Nations League κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, στην προσπάθεια για να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα.

Και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίοδο, είναι πολύ σημαντικό η Εθνική να μετρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Οι νίκες είναι αυτές που δίνουν αυτοπεποίθηση σε μια ομάδα και δεν είναι τυχαίο άλλωστε αυτό που λένε οι προπονητές των συλλόγων, στα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού.

Οι νίκες είναι σημαντικές ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια γιατί πολύ απλά μια ομάδα «χτίζει» χαρακτήρα μέσα από τα νικηφόρα αποτελέσματα κι αυτό ισχύει φυσικά και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική μας δεν κατάφερε απέναντι στην Γεωργία πριν από λίγους μήνες, να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro και δεν ήταν στην μεγάλη διοργάνωση.

Τώρα όμως γίνεται η προσπάθεια για να κάνουμε μια νέα αρχή και το βασικό ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει νοοτροπία νικητή.

Αυτός είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει αυτή την φιλοσοφία στο παιχνίδι της και από τα όσα είδαμε στις δύο πρώτες αναμετρήσεις του Nations League, είμαστε σε καλό δρόμο.

Το καλύτερο ποδόσφαιρο, το καλύτερο θέαμα δεν θα έρθει από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να φανεί η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας.

Όταν όμως μια ομάδα που κάνει ένα νέο ξεκίνημα έχει την πολυτέλεια να παίρνει νίκες, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα και ο προπονητής έχει τα χρονικά περιθώρια να κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί.

Οι δύο νίκες λοιπόν που πήρε η Εθνική μας στα παιχνίδια με Φινλανδία και Ιρλανδία είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές και τώρα ακολουθεί ένα ματς με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Η Εθνική μας θα κοντραριστεί με την Αγγλία και η αναμέτρηση με τα «λιοντάρια» είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο τεστ.

Χρειάζονται όμως και οι δύσκολες αποστολές στην προσπάθεια μιας ομάδας να παρουσιάσει κάτι καινούργιο και είναι προφανές ότι οι διεθνείς μας περιμένουν πως και πως τον μεγάλο αγώνα με τους Άγγλους.

Η δεύτερη θέση του ομίλου είναι στο χέρι μας μετά τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών, αν θεωρήσει κάποιος ότι οι Άγγλοι είναι απίθανο να χάσουν την κορυφή, αλλά όπως και να χουν τα πράγματα η «μάχη» με την παρέα του Χάρι Κέιν παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Only in

Απογευματινά χειρουργεία και σε ιδιωτικές κλινικές για λιγότερη αναμονή

Επανάληψη των εξαγγελιών για κάλυψη των κενών στο σύστημα υγείας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024