Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η ορθολογική αντιμετώπιση του Γιοβάνοβιτς και η αισιοδοξία για την Εθνική ομάδα

Η ορθολογική αντιμετώπιση του Γιοβάνοβιτς και η αισιοδοξία για την Εθνική ομάδα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δύο κινήσεις - ματ που αποδείχθηκαν καταλυτικές για το «2 στα 2» της Ελλάδας στην έναρξη του Nations League.

Χρειάστηκαν μόνο δύο παιχνίδια, για να περάσει στη λήθη του χρόνου, ο οδυνηρός αποκλεισμός της Ελλάδας από το Euro 2024.

Παρότι ήταν μία μεγάλη πληγή που ενόχλησε ιδιαίτερα όλους τους φίλους της Εθνικής ομάδας, όσα παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στη Φινλανδία και την Ιρλανδία, βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό να περάσει στο υποσυνείδητο όλων, η μεγάλη αποτυχία του αποκλεισμού!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που κάνει τη διαφορά

Είναι αλήθεια ότι δύο μόνο αγώνες δεν αρκούν για να δείξει μία ομάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο ή έχει εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση. Ωστόσο αποτελούν σημάδι ότι κάτι αλλάζει, κάτι ομορφότερο γεννιέται, κάτι ελπιδοφόρο υπάρχει στον ορίζοντα.

Και χωρίς να υπάρχουν μάγοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όσα όμορφα πράγματα παρουσιάστηκαν στα δύο πρώτα ματς του Nations League, λογίζονται στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής δεν είχε άλλωστε και πολλά περιθώρια να δουλέψει με τους διεθνείς. Η προετοιμασία για την πρεμιέρα της Εθνικής ήταν ολιγοήμερη και όλοι γνωρίζουν ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες αλλαγές.

Ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο κινήσεις – ματ που αποδείχθηκαν καταλυτικές για το «2 στα 2» της Ελλάδας. Η πρώτη ήταν ότι αντιμετώπισε ορθολογικά τα δύο ματς και παρέταξε τις καλύτερες ενδεκάδες που ο ίδιος πίστευε. Ούτε πειραματισμοί, ούτε προσωπικές αδυναμίες, ούτε δοκιμές.

Μελέτησε ποιοι ποδοσφαιριστές είναι σε καλύτερη κατάσταση, είδε τη φόρμα του καθενός και τους έβαλε να παίξουν. Κι ότι δεν του άρεσε στο ματς με τη Φινλανδία, το άλλαξε κόντρα στην Ιρλανδία, με τους Σιώπη και Τζόλη να παίρνουν τη θέση του Μάνταλου και του Πέλκα.

Eιδικά ο Τζόλης υπενθύμισε σε όλους ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και απέδειξε ότι πρέπει να έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα του γαλάζιας ομάδας, αποτελώντας ένα φοβερό δίδυμο με τον σπουδαίο Φώτη Ιωαννίδη.

Η άλλη κίνηση του Ιβάν ήταν η επένδυση στον ψυχολογικό τομέα, ένα όπλο που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον στην καριέρα του. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους διεθνείς, πολύ πιο κοντά σε σχέση με τον προκάτοχο του Γουστάβο Πογιέτ, τόνωσε την αυτοπεποίθηση τους και τους έκανε να νιώσουν ότι είναι ισότιμα μέλη ενός συνόλου στο οποίο είναι όλοι απαραίτητοι.

Σε όλες τις δημόσιες δηλώσεις του, φρόντισε να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές, κάτι που λειτούργησε καταλυτικά για τους ίδιους και το έδειξαν μέσα στο γήπεδο.

Όλα αυτά βέβαια, πρέπει να συνεχιστούν στη διοργάνωση, με το ματς κόντρα στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ να είναι καθοριστικό για τη συνέχεια. Ακόμα και να μην έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα, μια εικόνα της Εθνικής ανάλογη με τα δύο πρώτα ματς, θα είναι αρκετή για να ξαναφέρει τους Ελληνες κοντά στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου!

Only in

11η Σεπτεμβρίου: Η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο

Όσα συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με το αδιανόητο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και οι θεωρίες συνωμοσίας που ακολούθησαν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024