Λίγα λεπτά πριν τις 6 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο debate μεταξύ της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Οι πρώτες εντυπώσεις αναφέρουν πως η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος κατάφερε να κλέψει την παράσταση, φέρνοντας τον Τραμπ σε θέση άμυνας.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εκστρατείας της Δημοκρατικής Αντιπροέδρου και υποψήφιας για την προεδρία δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης πως η πλευρά της θεωρεί ότι η Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος θα πρέπει να αναμετρηθούν σε δεύτερη τηλεμαχία τον Οκτώβριο.

«Ήταν το καλύτερο μου debate», λέει ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία μετά το τέλος της εκπομπής στην οποία αναμετρήθηκε με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά.

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μετά την εκπομπή. Αυτή ήταν η έβδομη τηλεμαχία του είδους στην οποία πήρε μέρος.

Κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας, ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε να παίξει μέχρι και το «χαρτί» της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του. Είπε ότι μάλλον δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας των όσων λένε οι Δημοκρατικοί εις βάρος του. «Λένε ότι είμαι απειλή για τη Δημοκρατία. Αυτοί είναι απειλή για τη Δημοκρατία».