Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ισραήλ χτύπησε ξανά σχολείο – καταφύγιο, τουλάχιστον 14 νεκροί – Έκτη φορά από τον Αύγουστο και μετά

Γάζα: Το Ισραήλ χτύπησε ξανά σχολείο – καταφύγιο, τουλάχιστον 14 νεκροί – Έκτη φορά από τον Αύγουστο και μετά

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα, βάζοντας στο στόχαστρο σχολεία που λειτουργούν πλέον ως καταφύγια εκτοπισμένων λόγω του πολέμου

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Γάζα, με το Ισραήλ να χτυπάει σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο στην πολύπαθη Νουσεϊράτ.

Για άλλη μια φορά ανάμεσα στους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 14 είναι τα θύματα από τη νέα ισραηλινή επίθεση, ενώ συνεργεία διάσωσης επιχειρούν στην περιοχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA δύο μέλη της σκοτώθηκαν, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Η Παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία λέει ότι υπάρχουν και 18 τραυματίες, με κάποιους από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στιγμιότυπο μετά την επίθεση στη Νουσεϊράτ στη Γάζα.

Ο Τάρεκ Αμπού Αζούμ, ανταποκριτής του Al Jazeera στην περιοχή, κάνει λόγο για «τεράστιο μέγεθος της καταστροφής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτόπτες μάρτυρες του είπαν ότι άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για φαγητό όταν έγινε η επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση.

Ο ανταποκριτής του γνωστού μέσου που βρέθηκε στο σημείο είδε κτίρια να έχουν γίνει ερείπια μετά το ισραηλινό πλήγμα, καθώς και έναν πύραυλο στο έδαφος. Σύμφωνα με τον Αζούμ, στη Νουσεϊράτ έχουν γίνει 13 επιθέσεις από τον Ιούλιο και μετά.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αεροπορική επίθεση στο σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο για τους εκτοπισμένους στη Νουσεϊράτ, υποστηρίζοντας ότι η αεροπορία του Ισραήλ στόχευσε ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Χωρίς να παρέχει αποδείξεις, ο ισραηλινός στρατός λέει ότι το συγκρότημα χρησιμοποιούνταν για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων του στη Γάζα και εναντίον του Ισραήλ.

Έκτη επίθεση σε σχολείο – καταφύγιο από τον Αύγουστο και μετά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρό του σχολείο – καταφύγιο στη Γάζα. Σύμφωνα με το Al Jazeera, αυτή είναι η έκτη επίθεση από τον Αύγουστο και μετά.

  • Την 1η Αυγούστου, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 29 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο σχολείο Νταλάλ αλ-Μουγκράμπι
  • Στις 3 Αυγούστου, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σχολείο Χαμάμα για τους εσωτερικά εκτοπισμένους στη συνοικία Σεΐχης Ραντουάν, βόρεια της πόλης της Γάζας
  • Στις 4 Αυγούστου, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα σχολεία Νασρ και Χασάν Σαλάμα, δυτικά της πόλης της Γάζας
  • Στις 8 Αυγούστου, το Ισραήλ βομβάρδισε τα σχολεία Αμπντούλ Φατάχ Χαμούντα και αζ-Ζάχρα, σκοτώνοντας 17 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα
  • Στις 10 Αυγούστου, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμούς που έπληξαν το σχολείο αλ-Τάμπιν, ανατολικά της πόλης της Γάζας

Πόσοι είναι οι νεκροί στη Γάζα

Τουλάχιστον 41.084 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 95.029 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστιναικού θύλακα (πριν από την επίθεση στη Νουσεϊράτ).

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σήμερα με την ίδια πηγή.

Only in

Απογευματινά χειρουργεία και σε ιδιωτικές κλινικές για λιγότερη αναμονή

Επανάληψη των εξαγγελιών για κάλυψη των κενών στο σύστημα υγείας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024