Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την πολύνεκρη ισραηλινή επιδρομή σε ανθρωπιστική ζώνη

Γάζα: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την πολύνεκρη ισραηλινή επιδρομή σε ανθρωπιστική ζώνη

«Οι Παλαιστίνιοι είχαν μετακινηθεί σ’ αυτήν την περιοχή της Χαν Γιούνις αναζητώντας ένα καταφύγιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος καταδίκασε τη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε απερίφραστα την πολύνεκρη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε περιοχή που έχει καθοριστεί ως ασφαλής ζώνη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χθες Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ (στη φωτογραφία από το Χ, επάνω, η «ασφαλής ζώνη» που βομβάρδισε το Ισραήλ).

Οι ισραηλινές αρχές χτύπησαν τον καταυλισμό στον οποίο είχαν οδηγήσει τους Παλαιστίνιους

«Η χρήση βαρέων όπλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι απαράδεκτη», τόνισε ο Ντουζαρίκ. «Οι Παλαιστίνιοι είχαν μετακινηθεί σ’ αυτήν την περιοχή της Χαν Γιούνις αναζητώντας ένα καταφύγιο, αναζητώντας ασφάλεια, μετά τις επανειλημμένες οδηγίες που είχαν λάβει από τις ίδιες τις ισραηλινές αρχές να πράξουν έτσι».

Και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, καταδίκασε το φονικό, όπως δήλωσε, ισραηλινό χτύπημα στη Χαν Γιούνις στη Γάζα, το οποίο άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σύμφωνα με τις τοπικές ιατρικές αρχές, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το υπουργείο υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι 19 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 60 οι τραυματίες από το ισραηλινό πλήγμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο αλ-Μαουάσι, στη Χαν Γιούνις.

Με τουλάχιστον 4 πυραύλους

Η ισραηλινή επίθεση εξαπολύθηκε με τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους εναντίον αυτού του καταυλισμού με σκηνές που έχει χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη και στον οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από άλλες περιοχές του θύλακα.

«Οι ομάδες μας εξακολουθούν ν’ απομακρύνουν μάρτυρες (νεκρούς) και τραυματίες από την περιοχή που έχει στοχοποιηθεί. Μοιάζει με μια νέα ισραηλινή σφαγή», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της Γάζας, αμέσως μετά το ισραηλινό δολοφονικό πλήγμα σε τουλάχιστον 20 τέντες, όπως είπε.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, οι Κασσελακικοί και ο Αλέξης Τσίπρας

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ το παρασκήνιο στα άδυτα της Κουμουνδούρου είναι ήδη πλούσιο. Τα τρία στρατόπεδα και ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024