Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η χειρότερη κατά πολλούς θέση στο αεροπλάνο μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός

Γιατί η χειρότερη κατά πολλούς θέση στο αεροπλάνο μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός

Αν και πολλοί που ταξιδεύουν με το αεροπλάνο αποφεύγουν θέσεις στην πίσω σειρά και κοντά στην τουαλέτα, η ιστορία ενός ταξιδιωτικού influencer ίσως τους κάνει να το ξανασκεφτούν

Αν και υπάρχει μια γενική παραδοχή ανάμεσα σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο ότι οι πίσω θέσεις σε παράθυρο και δίπλα στις τουαλέτες είναι οι χειρότερες, ένας ταξιδιωτικός influencer μοιράστηκε μια εμπειρία του σε μια πτήση που τον έκανε να αναθεωρήσει.

«Πληρώνω επιπλέον ή και αλλάζω ημερομηνίες του ταξιδιού για να την εξασφαλίσω» λέει για τη «χειρότερη» θέση ο influencer

Η εμπειρία αυτή είχε σχέση με κάτι που δεν είναι διόλου ασυνήθιστο στα αεροπλάνα, έχει τύχει σε πολλούς από εμάς: Το να κλωτσάνε το κάθισμα – συνήθως σε βασανιστικό ρυθμό – από την πίσω σειρά. O ταξιδιωτικός influencer Τζον Μπέρφιτ, όπως λέει, προτιμά πλέον την «αμφιλεγόμενη» θέση στην πίσω σειρά την οποία εκτίμησε σε κάποιο από τα ταξίδια του βλέποντας άλλους να απολαμβάνουν το ταξίδι τους εκεί την ώρα που ο ίδιος είχε σηκωθεί εκνευρισμένος επειδή είχε απηυδύσει από τις διαρκείς κλωτσιές επιβάτιδας που δεν μπορούσε να… βολευτεί στη θέση της.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Escape, «όταν ένιωσα το πόδι της στη μέση της πλάτης μου καθώς κλώτσησε το κάθισμά μου για 200ή φορά, έδωσα όρκο ότι αυτό δεν θα μου ξανασυμβεί ποτέ».

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από Σίδνεϊ προς Λος Άντζελες και κάθε λίγα λεπτά η κυρία πίσω του «σταύρωνε τα πόδια της, τεντωνόταν ή κουνιόταν χτυπώντας με τα γόνατα ή τα πόδια της το κάθισμα».

«Με συγχωρείτε, είπα όσο πιο ευγενικά μπορούσα καθώς έσκυβα πάνω από την πλάτη του καθίσματός μου. Δεν είμαι σίγουρος αν το γνωρίζετε, αλλά συνεχίζετε να κλωτσάτε το κάθισμά μου. Αν μπορούσατε να προσέχετε λίγο, θα σας ήμουν ευγνώμων» είπε ελπίζοντας ότι θα βρει κάποια ανταπρόκριση. Η απάντηση δυστυχώς ήταν ένα ξερό «δεν μπορώ να βολευτώ, δεν υπόσχομαι τίποτα».

Τότε ο Τζο Μπέρφιτ απευθύνθηκε στις αεροσυνοδούς αλλά κι από εκεί πήρε μια απάντηση που δεν τον ικανοποίησε καθόλου: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κάποιον επιβάτη να προσπαθεί να βολευτεί και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη θέση για να μετακινηθείτε».

Πηγαίνοντας προς τις τουαλέτες ανακάλυψε το μυστικό

Έχοντας πάρει απόφαση ότι για ακόμα μία φορά θα έπρεπε να ανεχτεί το μαρτύριο της οικονομικής θέσης και προσπαθώντας να σκεφτεί μια λύση, ο Τζο σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Κι εκεί είδε… το φως το αληθινό. «Εντόπισα τη λύση στο βλέμμα ικανοποίησης των ανθρώπων που κάθονταν στην τελευταία σειρά της καμπίνας. Για πρώτη φορά, παρατήρησα ότι αυτές οι θέσεις είχαν έναν τοίχο πίσω τους οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να τους κλωτσήσει κάποιος. Δεν ήταν περίεργο που έδειχναν χαλαροί».

Εκείνη τη στιγμή, πήρε την απόφαση ότι εφεξής η τελευταία σειρά θα ήταν η μόνη επιλογή του για μεγάλη πτήση. Ακριβώς στην επόμενη πτήση προς την Ευρώπη, απόλαυσε το ταξίδι του από τη «χειρότερη» θέση και ιδού τι έχει να πει:

«Ακούστε τι έχει να προσφέρει. Είναι αδύνατο να κλωτσήσει κάποιος την πλάτη του καθίσματός σου. Είστε κρυμμένοι, οπότε δεν θα σας χτυπήσει ποτέ το καροτσάκι της αεροσυνοδού ούτε διερχόμενοι επιβάτες. Θέλετε να κοιμηθείτε; Κανένα πρόβλημα. Ακουμπήστε στη γωνία και αποκοιμηθείτε» τονίζει.

Όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια, έχει πληρώσει επιπλέον για να κλείσει θέση στην πίσω σειρά της καμπίνας στη γωνία, έχω αλλάξει ακόμη και τις ημερομηνίες του ταξιδιού του για να την εξασφαλίσει. Ακούει άλλους να αποκαλούν την αγαπημένη του θέση ως τη χειρότερη θέση στο αεροπλάνο και πλέον επλήσσεται.

«Λένε ότι οι θέσεις εκεί δεν έχουν ανάκλιση αλλά στις περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν. Όσο για τις τουαλέτες και το καζανάκι, υπάρχουν οι ωτοασπίδες και τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου» καταλήγει προσθέτοντας ότι έχει σταματήσει να υπερασπίζεται το αγαπημένο του σημείο καθώς δεν θέλει αυτό το «διαμάντι» να βρεθεί ξαφνικά σε μεγάλη ζήτηση.

Only in

11η Σεπτεμβρίου: Η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο

Όσα συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με το αδιανόητο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και οι θεωρίες συνωμοσίας που ακολούθησαν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024