Μια καλά κρυμμένη φυτεία κάνναβης μέσα σε πάρκο της UNESCO στην Ιταλία ανακάλυψαν άνδρες της Ομάδας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της γειτονικής χώρας και συγκεκριμένα σε μια νησίδα του ποταμού Τιτσίνο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Τα φυτά ήταν τοποθετημένα σε σειρές και διέθεταν ποτιστικά τροφοδοτημένα από φορητούς ηλιακούς συλλέκτες

Η φυτεία ήταν στην κυριολεξία ένα δάσος κάνναβης, τονίζει ο Ιταλικός Τύπος, το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος στην καρδιά του Parco del Ticino, στην επαρχία της Παβία.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το πάρκο βρίσκεται στη λίστα γεωτόπων της UNESCO. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ, η περιοχή είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα ποταμών στην Ευρώπη και λειτουργεί ως ένας σημαντικός οικολογικός διάδρομος μέσα στην αστικοποιημένη και βιομηχανοποιημένη πεδιάδα του Πο.

Εκμεταλλεύτηκαν τη δύσκολη προσβασιμότητα

Πρόκειται για μια καλά καμουφλαρισμένη καλλιέργεια, σε ένα δύσκολα προσβάσιμο μικρό νησί του ποταμού, γεγονός που φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες.

Οι άνδρες της δίωξης εντόπισαν συγκεκριμένα περίπου 200 φυτά κάνναβης ύψους έως και δυόμισι μέτρων. Τα φυτά ήταν τοποθετημένα σε σειρές και διέθεταν ποτιστικά τροφοδοτημένα από φορητούς ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές η φυτεία υπολογίζεται στα εκατό κιλά, ενώ το εκτιμώμενο κέρδος ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι Αρχές εντόπισαν την καλλιέργεια χάρη σε εναέριες πτήσεις, στη συνέχεια προέβησαν στην κατάσχεση των φυτών και, ακολούθως, στην καταστροφή τους.