Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ζήτησε την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία – Δήλωση που θα συζητηθεί

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ζήτησε την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία – Δήλωση που θα συζητηθεί

Η Ρωσία κατέχει την Κριμαία από το 2014 - Τι ανέφερε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στην τέταρτη Σύνοδο της Πλατφόρμας για την Κριμαία και υποστήριξε ότι αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, κάτι που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο.

Ο Ερντογάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Τατάρους της Κριμαίας

Υπενθυμίζεται ότι η Κριμαία έχει περιέλθει στην κατοχή της Ρωσίας από το 2014, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι στα σχέδια του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να καταλάβει όλα τα εδάφη στα νότια της Ουκρανίας και να φτιάξει μια «γέφυρα» με την κατεχόμενη περιοχή.

Η δήλωση του Ερντογάν προκαλεί εντύπωση και θεωρείται δεδομένο ότι θα συζητηθεί. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που η Τουρκία έκανε αίτημα για να συμμετέχει στη συμμαχία BRICS, όπου κομβικό ρόλο παίζει η Ρωσία.

Η επίμαχη δήλωση Ερντογάν

«Η υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι αμετάβλητη. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία αποτελεί απαίτηση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στον πόνο που έχουν υποστεί οι Τάταροι της Κριμαίας, των οποίων η ταλαιπωρία συνεχίζεται για οκτώ δεκαετίες.

Ποιους ευχαρίστησε

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Αμπντουλτζεμίλ Κιριμόγλου. Οι δύο ηγέτες ήταν αυτοί που βοήθησαν στη διοργάνωση της συγκεκριμένης συνόδου, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 80η επέτειο της απέλασης των Τατάρων της Κριμαίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος θύμισε ότι η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας, γεγονός που, όπως είπε, επιδείνωσε τα δεινά των κατοίκων της περιοχής, και αναφέρθηκε στο δικαίωμα των Τατάρων της Κριμαίας να ζουν «ελεύθεροι, ασφαλείς και ειρηνικά στην πατρίδα τους».

Ο Ερντογάν, τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης, βασισμένης στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

Only in

Στέφανος Κασσελάκης: Οι κρυφές ενθαρρυντικές μετρήσεις

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται να δείχνει πως με δικό του κόμμα μπορεί να ξεκινάει από 5%. Η έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024