Φορτηγό τρένο εκτροχιάστηκε στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, εξαιτίας «εξωτερικής παρέμβασης», πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα, ανέφερε σήμερα Τετάρτη τοπικό παράρτημα των ρωσικών σιδηροδρόμων (φωτογραφία αρχείου από ukranews.com, επάνω, με εκτροχιασμό τρένου στην ίδια ρωσική περιφέρεια).

«Εκτροχιάστηκαν» το βαγόνι της μηχανής συρμού και αρκετά ακόμη χωρίς να υπάρξουν θύματα

«Χθες βράδυ, στις 23:17 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», εξαιτίας «παρέμβασης στη λειτουργία» του δικτύου, «εκτροχιάστηκαν» το βαγόνι της μηχανής συρμού και αρκετά ακόμη, ανέφερε εταιρεία η οποία διαχειρίζεται μέρος των ρωσικών σιδηροδρόμων μέσω Telegram.

Κατά τις πρώτες, ακόμη «προκαταρκτικές» πληροφορίες, «δεν υπάρχουν θύματα» εξαιτίας του ατυχήματος αυτού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του «το επεξεργάζεται αυτό τώρα», όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ ήταν απρόθυμες μέχρι σήμερα να εγκρίνουν τη χρήση τέτοιων όπλων για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία, φοβούμενες ότι κάτι τέτοιο θα κλιμάκωνε τη σύγκρουση.

Οι άλλοι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν προμηθεύσει όπλα, αλλά με περιορισμούς ως προς το πώς και πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό της Ρωσίας, επειδή ανησυχούν ότι τέτοια πλήγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντίποινα που θα συμπαρασύρουν τις χώρες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο ή θα προκαλέσουν πυρηνική σύγκρουση.