Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΑΑΔΕ: Βαριά καμπάνα σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα – Λουκέτο για 2 χρόνια

ΑΑΔΕ: Βαριά καμπάνα σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα – Λουκέτο για 2 χρόνια

Βαρύς ο πέλεκυς της ΑΑΔΕ – Θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της επιχείρησης

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον περιορισμό της λαθρεμπορίας και της νοθείας καυσίμων.

Συγκεκριμένα, τελωνειακοί ελεγκτές κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προχώρησαν σε διετή σφράγιση πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Από τον έλεγχο των δειγμάτων που πραγματοποίησε η Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, βρέθηκε ότι το δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων είναι νοθευμένο σε ποσοστό 85%, με μείγμα ελαφρών λαδιών πετρελαίου που περιέχουν μεθανόλη και αιθανόλη.

Μετά την επιβεβαίωση της νοθείας από την Χημική Υπηρεσία, ελεγκτές του 4ου Τελωνείου Πειραιά και του Τελωνείου Αθηνών, με την συνδρομή εξαμελούς ένοπλης ομάδας της ΟΠΚΕ της Ελληνικής Αστυνομίας, προέβησαν στη σφράγιση της εγκατάστασης.

Πέραν των διοικητικών προστίμων που θα επιβληθούν, ο έλεγχος συνεχίζεται ενώ ταυτόχρονα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα με μία οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τρία λιμάνια της Σαντορίνης, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν και διαπίστωσαν επί τόπου φοροδιαφυγή από σκάφη, που πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ημερήσιες κρουαζιέρες, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες στην καλντέρα.

Αξιοποίηση πληροφοριών

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία, που ανέφεραν ότι κάποια τουριστικά σκάφη:

– αποκρύπτουν έσοδα με διαφόρους τρόπους, όπως ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων, καταστρατήγηση της ολικής ναύλωσης, και επομένως δεν αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο σημαντικό ποσό ΦΠΑ

– όταν με οποιοδήποτε τρόπο ενημερωθούν ότι διενεργείται φορολογικός έλεγχος στον Λιμένα της Βλυχάδας, αποφεύγουν να δέσουν και να αποβιβάσουν τους επιβάτες στο συγκεκριμένο λιμένα,  αλλάζοντας την πορεία των σκαφών τους και καταφεύγουν σε παραπλήσιες προβλήτες, πιο απόκρυφες και λιγότερο γνωστές, προκειμένου να μην υποστούν τον φορολογικό έλεγχο.

Only in

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη του Ντομινίκ Πελικό λόγω σοβαρής ασθένειας

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο Ντομινίκ Πελικό δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024