Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, που είναι πλημμέλημα, παραπέμπουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το δικηγόρο Απόστολο Λύτρα.

Παράλληλα, διέταξαν την αποφυλάκιση του με μια σειρά από περιοριστικούς όρους με στόχο την προστασία της πρώην συζύγου του και θύματος ενδοοικογειακης βίας αλλά και του ανηλίκου τέκνου τους.

Οι δικαστές με το βούλευμα τους επί της ουσίας έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση που μετέτρεπε την αρχική δίωξη από κακούργημα σε πλημμέλημα και άνοιξε παράθυρο για την αποφυλάκιση του ποινικολόγου ο οποίος σε λίγη ώρα θα είναι και πάλι ελεύθερος.

Οι περιοριστικοί όροι στον Απόστολο Λύτρα

Συγκεκριμένα οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο τους εξής περιοριστικούς όρους:

• Απαγόρευση προσέγγισης της οικίας της Σοφίας Πολυζωγοπουλου σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων,

• Απαγόρευση επικοινωνίας με την ίδια άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσω ή μέσω τρίτων προσώπων, επιτρεπόμενη μόνο της επικοινωνίας με αυτή λόγω ύπαρξης κοινού ανηλίκου τέκνου τους μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων

Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο του, η παράδοση και η παραλαβή του απο την Σοφία Πολυζωγοπούλου ή από άτομα που έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του Α.Τ. κατοικίας της, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή του τέκνου τους ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που συνοδεύει το ανήλικο τέκνο του.

Τέλος, οι δικαστές υποχρεώνουν τον κατηγορούμενο δικηγόρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.