Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν» – Η πρώτη δήλωση του ποινικολόγου μετά την αποφυλάκισή του

Απόστολος Λύτρας: «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν» – Η πρώτη δήλωση του ποινικολόγου μετά την αποφυλάκισή του

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου, την οικογένεια μου και τους συναδέλφους όλους, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δυσκολία», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο Απόστολος Λύτρας.

«Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν», ήταν τα πρώτα λόγια του Απόστολου Λύτρα που αποφυλακίστηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από σχεδόν τρείς μήνες και αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να δικαστεί για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση και όχι για κακούργημα, αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου, την οικογένεια μου και τους συναδέλφους όλους, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δυσκολία», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο δικηγόρος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής έκανε κι αυτός δηλώσεις για την αποφυλάκιση του εντολέα του:

«Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας. Είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα είναι πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας την πρώτη ημέρα ενώπιον της κας Ανακρίτριας, ότι ζητάει συγγνώμη κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει σε αυτό που έκανε στην οικογένειά του».

Το σκεπτικό της απόφασης για την αποφυλάκιση Λύτρα

Οι δικαστές έκριναν πως ο Απόστολος Λύτρας δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στη Σοφία Πολυζωγοπούλου τη νύχτα του ξυλοδαρμού.

«Δε δημιουργήθηκε κίνδυνος ζωής της παθούσας εφόσον, ο κατηγορούμενος έπληξε την παθούσα με γυμνά χέρια, με γροθιές, απανωτά και σφοδρότατα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα της που όμως δεν ήταν τέτοιας διάρκειας ώστε η παθούσα να βρεθεί μεταξύ ζωής και θανάτου».

Οι δικαστές έκριναν πως ο Απόστολος Λύτρας δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στη Σοφία Πολυζωγοπούλου τη νύχτα του ξυλοδαρμού.

«Δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εις βάρος της συζύγου του καθότι θα μπορούσε, εάν ήθελε, να συνεχίσει να της καταφέρει χτυπήματα και μάλιστα καίρια, δεδομένου ότι η παθούσα δεν μπορούσε να αντισταθεί. Σε αντίθεση, ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία έμπρακτη διάθεση να της καταφέρει βαρύτερο αποτέλεσμα».

Οι δικαστές αναφέρονται και στα τραύματα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που είχε πάει για εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

«Κανένα σύμπτωμα που να συνάδει με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Εξάλλου, η ίδια ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση, να σταθμίσει τη στάση της, να περιγράψει χωρίς κενά μνήμης τι είχε συμβεί και για ποιο λόγο δεν κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών αρχών την αληθή εκδοχή των γεγονότων. Διαπιστώθηκε κάταγμα του ρινικού οστού ωστόσο, δε διαπιστώθηκε ιδιαίτερη παρεκτόπιση».

Ο Απόστολος Λύτρας έμαθε την απόφαση στις φυλακές Κορίνθου και σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με τις κόρες και μια ομάδα στενών συνεργατών του, που κρατούν ανοιχτό το δικηγορικό του γραφείο.

«Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», δήλωσε ο Πέτρος Πανταζής, δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα.

Only in

Οι «διπρόσωποι» του ΣΥΡΙΖΑ, το μάθημα του Ιούλιου Καίσαρα και ο Άδωνις που ανακάλυψε το κακό του ΕΣΥ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περιμένουν τι θα κάνει ο Stefanos, η Τζάκρη δηλώνει ότι θα μείνει στο κόμμα ό,τι και αν γίνει, στην πολιτική ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, τα κονέ με το ΠΑΣΟΚ και η ανακάλυψη του Άδωνι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024