Μετά από τρεις σχεδόν μήνες στην φυλακή, ο Απόστολος Λύτρας, αποφυλακίζεται σήμερα (12/9), στις 4 το μεσημέρι, με όρους. Αρχικά είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό και ακολούθως στις φυλακές Κορίνθου.

Τον Απόστολο Λύτρα παρέλαβαν οι κόρες, η πρώην σύζυγος και η αδελφή του. O γνωστός ποινικολόγος έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, λέγοντας: «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν». Ο δικηγόρος του ποινικολόγου έκανε κι αυτός δηλώσεις για την αποφυλάκιση του εντολέα του:

«Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας. Είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα είναι πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας την πρώτη ημέρα ενώπιον της κας Ανακρίτριας, ότι ζητάει συγγνώμη κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει σε αυτό που έκανε στην οικογένειά του».

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει πρόσφατα την αποφυλάκισή του και το ίδιο είχε κάνει και η κυρία Πολυζωγοπούλου για λόγους που αφορούν στο παιδί τους.

Ο γνωστός ποινικολόγος στο άκουσα της απόφασης, έστειλε μέσω του δικηγόρου του ένα ακόμη μήνυμα προς την σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σε αυτό ο ποινικολόγος  ζητά ξανά «συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό ’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του» σημειώνεται στην ανακοίνωση».

Ολόκληρο το μήνυμα που έστειλε στην σύζυγό του ο Λύτρας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα:

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπουν το δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, που είναι πλημμέλημα.

Οι δικαστές με το βούλευμα τους επί της ουσίας έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση που μετέτρεπε την αρχική δίωξη από κακούργημα σε πλημμέλημα και άνοιξε παράθυρο για την αποφυλάκιση του ποινικολόγου ο οποίος σε λίγη ώρα θα είναι και πάλι ελεύθερος.

Παράλληλα, διέταξαν την αποφυλάκιση του με μια σειρά από περιοριστικούς όρους με στόχο την προστασία της πρώην συζύγου του και θύματος ενδοοικογειακης βίας αλλά και του ανηλίκου τέκνου τους.

Οι περιοριστικοί όροι στον Απόστολο Λύτρα

Συγκεκριμένα οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της οικίας της Σοφίας Πολυζωγοπουλου σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων,
  • Απαγόρευση επικοινωνίας με την ίδια άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσω ή μέσω τρίτων προσώπων, επιτρεπόμενη μόνο της επικοινωνίας με αυτή λόγω ύπαρξης κοινού ανηλίκου τέκνου τους μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο του, η παράδοση και η παραλαβή του από την Σοφία Πολυζωγοπούλου ή από άτομα που έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του Α.Τ. κατοικίας της, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή του τέκνου τους ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που συνοδεύει το ανήλικο τέκνο του.
  • Τέλος, οι δικαστές υποχρεώνουν τον κατηγορούμενο δικηγόρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.